Solutii Constructive

Laveta din microfibră: esențialul unei gospodării mai ecologice

Un aliat valoros în gospodărie, laveta Vileda din microfibră îți permite să cureți și să degresezi fără a folosi niciun produs. Ecologică, oferă o alternativă la detergenții adesea chimici din dulapurile noastre. Practic în casă, este foarte util și pentru curațarea de praf din interiorul vehiculului tău. 

De câțiva ani, laveta din microfibră a revoluționat curățarea. Trebuie spus că laveta are o compoziție care oferă o soluție naturală și fără riscuri pentru planetă, și calități excepționale pentru a scăpa de praf și murdărie.

Ce este microfibra?

Microfibra este o țesătură alcătuită din fibre sintetice minuscule, un amestec de poliamidă și poliester. Sunt deosebit de eficiente în curățare deoarece proprietățile electrostatice ale poliesterului atrag praful și îl rețin în cârpă. La rândul ei, poliamida are o capacitate de absorbție ridicată. Deci este foarte util pentru curățarea apei și a grăsimilor. Astfel, cârpa din microfibră oferă calități incomparabile:

  • absorbție (de până la 7 ori greutatea sa în apă)
  • igienă (captează agenți patogeni și bacterii până când este spălată la mașină)
  • non-abrazivă (mulțumită dimensiunii mici a fibrelor sale).

Cum se folosește o cârpă din microfibră?

Contrar credinței populare, laveta din microfibră nu este făcută decât din fibre sintetice. Acest lucru îi permite multe utilizări, umed sau uscat.

Uscat: elimină praful în fibrele sale, spre deosebire de cârpele convenționale care doar îl mișcă, curăță suprafețele de sticlă fără a le zgâria. Ideal pentru spălarea faianței și oglinzilor.

Umed: se desprinde și degresează, fără a fi nevoie să adaugi vreun produs de curățare. Laveta Vileda este perfectă pentru blaturi de lucru și plite.

De ce preferi o lavetă din microfibră?

Pe lângă calitățile sale de curățare și non-abrazivă, laveta Vileda din microfibră alunecă peste tot datorită grosimii sale. În felul acesta mergi mult mai repede să-ți faci treburile casnice.

Ecologică deoarece nu necesită nici un adaos de substanțe chimice pentru a fi eficientă, consumă și foarte puțină apă. Un studiu al unui centru medical universitar din California a relevat că a folosit cu până la 95% mai puțină apă pentru curățarea podelei (laveta din microfibră există și în varianta cu mop).

Ce lavetă din microfibră să alegi?

Dacă unele loturi de lavete din microfibră au prețuri foarte atractive, asigură-te că le compari costul cu alte lavete din microfibră. Cantitatea nu trebuie să depășească calitatea.

Pentru a fi eficientă și durabilă, laveta ta din microfibră trebuie să fie densă la atingere.

Compoziția este, de asemenea, importantă. Astfel, laveta Vileda PVA micro, este o lavetă inovativă, care asigură ștergeri impecabile fără urme pe diverse suprafețe. Microfibra impregnata cu un strat de PVA (alcool polivinilic), polimer sintetic care crește nivelul de absorbanță și șterge eficient și fără urme cele mai pretențioase suprafețe: mobilă, oglinzi, sticlă, geamuri, inox, chiar și fără detergent.

Cum se spală o lavetă din microfibră?

Foarte rezistentă în timp, laveta poate – dacă este bine întreținută – să fie folosită și spălată în medie de 300 de ori înainte de a-și vedea modificate proprietățile de curățare. Este indicat să optezi pentru un ciclu de mașină la 40°C pentru a fi sigur că nu o deteriorezi.

Related posts

Un loft industrial din inima orașului Kiev

Adina Meyers

Avantajele camerelor de supraveghere ascunse

Adina Meyers

Care este procesul prin care se realizeaza un certificat energetic?

Adina Meyers