Caramizile de sticla se potrivesc perfect unei varietati de stiluri arhitecturale. Datorita aspectului lor translucid si valurit, caramizile de sticla furnizeaza combinatia ideala intre iluminatul natural si opacitatea necesara pastrarii intimitatii, putand fi astfel considerate unul dintre cele mai spectaculoase materiale de constructii.

Indiferent de culoarea pe care o au, de la alb mat sau transparent pana la nuante de albastru, galben, rosu, verde sau maro, caramizile de sticla pot avea diverse forme si pot crea o ambianta unica, aducand un plus de confort.

Dincolo de calitatile estetice incontestabile, caramizile din sticla au si certe calitati functionale. Modul lor de alcatuire, din doua planuri de sticla ce cuprind la mijloc o patura de aer, garanteaza o izolare termica foarte buna. Aceeasi alcatuire da seama si de bunele calitati fonoizolante.

De asemenea, sunt rezistente la foc, socuri mecanice si presiune, putand suporta o mare sarcina din partea vantului (armatura metalica ii garanteaza un statut aproape impenetrabil unui perete alcatuit din caramizi de sticla). In caz de spargere, sticla este proiectata in interior, datorita faptului ca presiunea dintre cele doua planuri este inferioara presiunii atmosferice.

Ca si in cazul folosirii altor materiale de construcție, pentru utilizarea caramizilor de sticla este nevoie de sfatul specialistilor pentru alegerea si folosirea corecta a acestora.

De exemplu, arhitectii incurajeaza folosirea caramizilor de sticla chiar si pe suprafete mari ca delimitari ale unor spatii interioare si nicidecum ca structuri evidente pe fatade.

Pentru ca nu au rezistenta portanta, folosirea caramizilor de sticla in cazul structurilor de rezistenta a cladirilor trebuie realizata cu respectarea conditiilor tehnice impuse de catre specialisti. Acestea trebuie amplasate intre doua grinzi sau, dupa caz, intre doi montanti solizi, care sa preia sarcina verticala a constructiei.

Amenajarea casei folosind caramizi de sticla presupune unele costuri pe care le puteti acoperi mai usor daca v-ati facut in avans niste economii.

In acest sens, va recomandam o solutie de finantare eficienta oferita de o banca pentru locuinte.

Daca doriti sa incepeti deja reamenajarea / modernizarea locuintei, puteti accesa un credit cu o dobanda avantajoasa si fixa pe toata durata creditului. De exemplu, daca aveti nevoie de 50.000 lei, rata lunara va fi de 408 lei timp de aprox. 4 ani cu o dobanda de 4,99% pe an, iar apoi va scadea la 350 lei pentru urmatorii aprox. 7 ani si jumatate, la o dobanda fixa, in lei, de 4,5% pe an. Dobanda anuala efectiva (DAE) este de 5,13%.

Comisionul de analiza dosar este 0 (ZERO) pentru creditul intermediar si anticipat.
Calculele sunt orientative, efectuate la valoarea actuala a primei de stat si la cursul de 4,5 lei / EUR. Primele de stat sunt luate in calcul pentru primii 5 ani, conform contractului de economisire-creditare si legislatiei in vigoare.

Benefiiciile acestui tip de finantare sunt: 1. eficienta financiara – dobanda fixa, comision de analiza dosar zero, costuri mici; 2. Siguranta – credit in lei, fara risc valutar, rate si dobanzi fixe pe intreaga perioada de creditare; 3. Transparenta – suma de rambursat este cunoscuta inca de la semnarea contractului.

Insa daca nu va grabiti sa incepeti lucrarile si doar planificati sa realizati proiectele locative la un moment dat, va recomandam produsul de economisire-creditare. Cum functioneaza un produs de economisire-creditare: initial, economisiti o perioada, in medie 3-5 ani sau mai mult daca doriti, timp in care pe langa suma depusa lunar se aduna dobanda bancii si prima de stat de 25% din economiile anuale (care se acorda anual de catre Stat pana in limita de 250 de euro /an). Practic, pe langa depozitele lunare din veniturile proprii, beneficiati si de ajutorul statului si al bancii pentru a putea strange intr-o perioada de aproximativ 5 ani sau mai mult suma necesara doar din economisire.

De exemplu, daca economisiti lunar 375 lei, acumulati echivalentul in lei a 1.000 euro pe an. In cinci ani veti avea echivalentul in lei a 5.000 euro doar din economii, plus 1.250 euro din primele de stat, la care se adauga dobanda bancii, capitalizata timp de 5 ani. Mai mult, daca banii tot nu va ajung si proiectul e mai amplu, puteti solicita un credit locativ in lei cu una dintre cele mai avantajoase dobanzi in lei de pe piata, de 4,5%, fixa pe toata perioada creditului.

 

 

Related posts

Locuinta moderna aproape de oras

Adina Meyers

Alege vopsele premium pentru a zugrăvi eficient

Adina Meyers

Cum alegem cele mai eficiente metode alternative de producere a energiei

Adina Meyers