Amenajare gradina

Cele 5 aparate de care ai nevoie la fermă

Agricultura și zootehnia fac parte din pasiunile tale? Te-ai gândit să îți deschizi o fermă și nu știi de unde să începi? Ei bine, există o listă de aparate esențiale care îți pot face viața mai ușoară dacă le achiziționezi încă de la început.

Iată cele 5 aparate de care nu te poți lipsi la o fermă!

1.             Fierăstrău electric

Cu siguranță știți importanța unui fierăstrău la orice gospodărie, acestea există din cele mai vechi timpuri, însă modernizarea a avut loc și în ceea ce privește acest instrument. În prezent, puteți opta pentru fierăstrăul electric care vă scutește de efortul și forța fizică necesară la folosirea celui normal. Astfel, vă puteți concentra pe tăietură în sine, fiind mult mai precis în utilizarea lui.

2.             Tocător de furaje

Acest aparat asigură bunăstarea animalelor de la fermă, precum și minimizează efortul depus în hrănirea lor. Puteți procesa furaje produse la fermă (grâu, orz, porumb, cartofi etc) într-un timp foarte scurt, fiind ușor de manevrat. Există diverse tipuri de tocătoare de furaje, putând avea diverse alte funcții încorporate, însă dacă nu știți pe care să îl alegeți, cei de la micul-fermier.ro sunt pregătiți să vă ofere sfaturi pentru a vă asigura satisfacția produsului cumpărat.


3.             Pompă de stropit cu acumulator

Îngrijirea produselor de la fermă necesită o atenție deosebită, iar stropirea lor fie cu apă, fie cu diverse soluții chimice (pesticidele sunt des folosite la fermă, descoperă aici), nu poate fi mai ușoară decât cu ajutorul unei astfel de pompe cu acumulator. Aceasta are o baterie, fermierul fiind înștiințat prin culoarea roșie/verde/galbenă de starea acesteia. Pentru cei ce au probleme cu spatele, există și varianta unei pompe cu suport lombar, ceea ce aduce un confort sporit în timpul acestei munci agricole.

4.             Motocositoare

Una dintre cele mai importante achiziții pentru viața la fermă este o motocositoare. Gazonul crește mai repede decât v-ați dori, ceea ce conferă un aspect inestetic, mai ales dacă nu este uniform. De aceea, iarba trebuie cosită regulat și constant, chiar dacă este un efort considerabil. Un mod prin care puteți face acest lucru mai rapid și mai eficient este prin folosirea unei motocoase de calitate care să își facă treaba în cel mai scurt timp, fără să fie nevoie de un efort fizic imens din partea dvs. Instrucțiuni mai precise despre cum se îngrijește un gazon poți găsi în acest articol.

5.             Tocător de crengi și tulpini

Deși majoritatea fermierilor obișnuiau să ardă crengile, tulpinile și frunzele uscate adunate de la fermă, în prezent, această practică este ilegală și deloc încurajată pentru a proteja mediul înconjurător. Astfel, este nevoie de o alternativă ecologică : un tocător de crengi care poate fi folosit fără a se racorda la curentul electric.

Deși viața la fermă este una dificilă și plină de activități obositoare, tehnologia vine în ajutorul pasionaților de agricultură și zootehnie pentru ca efortul fizic depus să fie unul minim. Astfel, relaxarea și liniștea resimțite la ferma proprie pot fi savurate din plin.

Related posts

Amenajată de la A la Z: o grădină perfectă pentru relaxare

Adina Meyers

Gradina ca peisaj de tara

Adina Meyers

Arcade pentru plantele cataratoare

Adina Meyers