LifeStyle

“Lana pentru Photoliu” – reinterpretarea scaunului traditional romanesc, in paginile Wall Street Journal

Proiectul “Lana pentru Photoliu”, recent prezentat la editia de anul acesta a vestitului London Design Festival, a reusit sa atraga nu numai atentia publicului, ci si pe cea a unor importante publicatii internationale. Wall Street Journal a publicat recent un material al celor mai apreciate proiecte de la evenimentul de la Londra, printre care se numara si proiectului echipei Photoliu, lansat de Irina Pogonaru in 2009.

“Dificil sa-l plasezi stilistic, dar usor sa-l iubesti, elegantul scaun din lemn pictat actualizeaza traditiile mestesugaresti din Romania cu imprimarile digitale ce imita broderia pe sezut si spatar”, scrie Wall Street Journal.

De asemenea, obiectul de mobilier ce imbina motivele traditionale romanesti cu tendintele moderne a fost promovat de celebra publicatie Vogue Living pe pagina sa de Instagram printr-o postare dedicata.

Proiectul “Lana pentru Photoliu” reprezinta o reinterpretare a scaunului traditional romanesc in context contemporan si a fost creat de echipa Photoliu in colaborare cu designerul vestimentar Lana si echipa Dizainar. Cele opt luni de munca s-au concretizat intr-o piesa mestesugita, cu look autentic, care se integreaza perfect in spatiile moderne de astazi, dar pastreaza amprenta timpului la care face trimitere. Credinta din spatele proiectului este aceea ca bagajul cultural si cel etnic nu trebuie uitate, ci mai valorificate si actualizate cu sprijinul designului modern.

Scaunul este realizat din lemn de stejar si urmeaza o linie sofisticata, oferind stabilitate fara sa-si piarda din eleganta. Efectul este obtinut cu ajutorul celor 3 picioare de sprijin perfect echilibrate si cu ajutorul deja celebrului print etno al Lanei. Scaunul este complet personalizabil, fiind disponibil in doua variante de tapiterie si patru optiuni de culoare pentru lemn.

 

Related posts

Paste cu vinete

Adina Meyers

“Bike Me Up”, primul festival din Vatra Dornei dedicat bicicliștilor cu peste 1000 de premii, are loc în perioada 1-3 iunie

Adina Meyers

TROCAL InnoNova, noua generatie de profiluri fara plumb

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe