Desi pare considerat potrivit doar pentru cabane de munte, saune sau conace americane, lambriul este extrem de versatil si poate fi atat o solutie clasica, cat si una moderna pentru casa ta.

Lambriul din lemn este o solutie buna pentru protejarea si decorarea fatadei, pentru ca este durabil, isi pastreaza prospetimea in timp si se curata usor, daca este intretinut corespunzator si daca este dat cu lac protector special.

Lambriul exterior este un bun izolator termic si fonic, este un hidroizolant desavarsit, poate fi aplicat pe orice suprafata, inclusiv pe cele netencuite, poate fi aplicat pe orice cladire (rezidentiala sau industriala), indiferent de numarul de niveluri, este suficient de elastic incat sa suporte eventuale deformari in timp, se fabrica intr-o mare varietate de texturi, iar caracteristicile tehnice sunt stabile in timp.

In privinta montarii, lambriul se aseamana parchetului si nu necesita multa experienta. Placile se imbina usor intre ele, singurele operatiuni care cer mai multa atentie este masurarea locului in care vor fi prinse de sipci si a inclinatiei lor, pentru a se asigura o montare dreapta si exacta.

Primul lucru pe care trebuie sa il facem este sa asezam riglele de montaj ale viitorului lambriu. Acestea sunt sipci din lemn a caror grosime trebuie neaparat sa fie egala cu cea a izolantului (polistiren sau vata minerala). Ele se monteaza pe perete atat vertical, in general la o distanta de 0,5 m una de cealalta, cat si orizontal, deasupra soclului si la intersectia cu sarpanta.

Imprejurul ferestrelor si usilor avem, desigur, rigle de montaj verticale si orizontale. E recomandabil ca lambriul sa aiba putin spatiu de miscare, deoarece lemnul lucreaza in timp, modificandu-si forma.

Intr-o locuinta “imbracata” in labriu de lemn, iarna, in zilele geroase, caldura se va mentine mai mult timp (cu acelasi efort caloric), iar vara, in zilele toride, racoarea va persista fara a fi nevoie de instalatii de climatizare.

Daca aceste argumente v-au convins sa va imbracati casa in lambriuri din lemn, insa nu detineti inca fondurile necesare pentru realizarea acestui proiect, va recomandam sa apelati la un produs financiar eficient – produsul de economisire-creditare oferit de o banca pentru locuinte.

Cum functioneaza un produs de economisire-creditare: initial, economisiti o perioada, in medie 3-5 ani sau mai mult daca doriti, timp in care pe langa suma depusa lunar se aduna dobanda bancii și prima de stat de 25% din economiile anuale (care se acorda anual de catre Stat pana in limita de 250 de euro /an). Practic, pe langa depunerile lunare din veniturile proprii, beneficiati si de ajutorul statului si al bancii pentru a putea strange intr-o perioada de aproximativ 5 ani suma necesara doar din economisire.

De exemplu, daca economisiti lunar 375 lei, acumulati echivalentul in lei a 1.000 euro pe an. In cinci ani veti avea echivalentul in lei a 5.000 euro doar din economii, plus 1.250 euro din primele de stat, la care se adauga dobanda bancii, capitalizata timp de 5 ani. Puteti sa economisiti o perioada mai mare, de exemplu, 7 ani sau 10 ani si beneficiati in continuare de prima de stat. Mai mult, daca banii tot nu va ajung si renovarea e mai ampla, puteti solicita un credit locativ in lei cu una dintre cele mai mici dobanzi in lei de pe piata, de 4,5%, fixa pe toata perioada creditului.

 

 

Related posts

Cum obtii mansarda perfecta pentru orice anotimp

Adina Meyers

Avantaje vs. dezavantaje ale iluminatului exterior cu LED-uri

Adina Meyers

AMENAJEAZA INSPIRAT CU SEMMELROCK

Adina Meyers