Infiltratiile de apa neoprite la timp pot duce la aparitia igrasiei in spatiile de locuit ceea ce, pe langa degradarea finisajelor, poate cauza probleme grave sanatatii familiei tale deoarece favorizeaza dezvoltarea unor agenti biologici periculosi de tipul mucegaiurilor si microorganismelor care pot migra in intreaga casa.

De aceea, stoparea infiltratiilor este importanta si trebuie rezolvata cu materiale de foarte buna calitate, care rezista la umiditate un timp cat mai indelungat, prin interventii specifice lucrarilor de impermeabilizare.

In cazul infiltratiilor de apa concentrate punctual sub forma de prelingeri sau umeziri, ori in cazul situatiilor dramatice cand au loc infiltratii cu aspect de izvor, cu sau fara debit ori presiune, specialistii Sika recomanda utilizarea mortarului cu priza rapida Sika MiniPack Water Plug.

Acesta este special conceput indeosebi pentru oprirea infiltratiilor si scurgerilor de apa aparute in interiorul casei pe zona situata sub nivelul terenului, precum beciul sau parcarea subterana, chiar si sub presiune hidrostatica. Deoarece este un produs cu continut de ciment, aceste poate fi aplicat pe straturi suport de natura minerala: beton, zidarie si piatra.

Mortarul Sika MiniPack Water Plug are avantajul usurintei cu care poate fi aplicat, intarindu-se rapid, in doar cateva minute. Odata ce ai ales solutia Sika, este important sa respecti si cateva reguli pentru a obtine un rezultat durabil si corespunzator din punct de vedere calitativ.

In acest sens, pregatirea stratului suport este primul pas important, fiind necesar ca betonul sa fie reparat daca din punct de vedere structural prezinta segregari sau alte defecte si sa fie curatat de oricare urma de murdarie, ulei, grasime sau straturi de acoperire anterioare. De asemenea, punctele prin care se infiltreaza apa trebuie largite pentru a crea o zona de contact suficient de mare pe suprafata stratului suport.

In ceea ce priveste aplicarea mortarului aceasta este foarte simpla, facandu-se cum s-ar spune "cu mainile goale", fara a fi necesara folosirea vreunei unelte. Din recipientul in care a fost preparat prin amestec cu apa se ia o cantitate de mortar Sika MiniPack Water Plug, atat cat poate fi cuprinsa intre palme, si se formeaza un bulgare care se framanta timp de cateva secunde, pana se observa ca materialul incepe sa se intareasca putin si sa devina usor caldut. Imediat bulgarele trebuie pozitionat pe zona de infiltrare a apei, apasand ferm 20 – 30 secunde pana cand infiltratia se opreste sub actiunea mortarului intarit, care va avea efectul unui dop. In cazul infiltratiilor prin fisuri largite sau slituri verticale, procedeul trebuie repetat pornind de jos in sus, pana la inchiderea completa a acestora si stoparea definitiva a apei. Daca punctul de infiltrare este mai larg, procedeul trebuie repetat din aproape in aproape in jurul jetului de apa, pana se opreste intreaga scurgere. La final, cat mai repede de la aplicare insa, excesul de material poate fi indepartat cu ajutorul unei gletiere netede.

Sika MiniPack Water Plug poate fi gasit in retelele DIY partenere: Ambient, Artsani, Bricostore, Dedeman, Hornbach, Leroy Merlin si Mr. Bricolage. Pentru mai multe detalii despre solutiile Sika special create pentru impermeabilizare, dar si despre alte produse, viziteaza www.sika.ro

Related posts

Hidroizolarea corecta, esentiala pentru un confort pe termen lung

Adina Meyers

Câți bani mai sunt disponibili pentru Programul “Prima Casă”

Adina Meyers

Etaj sau mansarda – ce alegem?

Adina Meyers