Amenajare bucatarie Practic

La moda in 2016: chiuveta rustica, tip farmhouse

Sunt fermecatoare, confortabile, durabile, elegante, functionale si nostalgice. Acestea sunt doar cateva dintre motivele pentru care chiuvetele incorporabile rustice, de tip farmhouse, au acaparat bucatariile pe care le vedem in toate recomandarilor designerilor in 2016.

Desi nu este deloc un model nou, chiuveta rustica isi are originea in vremurile in care nu exista apa curenta, de aici si dimensiunea exagerata pentru a retine cantitati mari de apa. Atunci cand ai in plan redecorarea bucatariei, vei petrece cel mai mult timp cautand si alegand chiuveta ideala, asa ca daca iti surade varianta rustica sau retro, specialistii de la Evivo.ro (magazinul online de baterii sanitare, chiuvete, accesorii baie si bucatarie) va spun tot ce trebuie sa stiti despre acest model.

Chiuveta rustica de tip farmhouse este in general mult mai adanca decat cele clasice si mai confortabil de utilizat, dat fiind ca nu are blat la exterior. Design-ul are in vedere contextul utilizarii, deoarece in trecut femeile obisnuiau sa petreaca o mare parte din zi in apropierea ei pentru preparatul alimentelor, spalarea vaselor, hainelor si chiar copiilor.

„In ultimii ani, chiuvetele din granit compozit au castigat tot mai mult teren in fata celor din inox. Au avantajul de a putea fi integrate mult mai usor in ambientul bucatariei prin varietatea de nuante si forme disponibile, sunt cu adevarat anticalcar, nu preiau mirosurile alimentelor, sunt rezistente la socuri termice si mecanice si, in plus, sunt dotate cu un strat antibacterian, igienic. Desi la origine chiuvetele rustice erau realizate din portelan, noile variante cu accente moderne adauga granitul in compozitie, imbinand astfel aspectul traditional cu functionalitatile moderne”, explica Marius Popescu, director general www.evivo.ro.

Linii simple

Modernismul este curentul care a filtrat toate modalitatile de expresie de incarcatura stilurilor clasice, reducand totul la esenta. Formele devin lizibile, ele sunt dezbracate de decoratiuni si devin clare. Elemente lineare marcheaza, directioneaza, subliniaza si contureaza suprafete si forme. Chiuveta Nero de la Marmorin,  pastreaza elementul clasic, dar aduce in plus accesorii moderne in acelasi stil pentru a face ansamblul si mai functional. Chiuveta este realizata din Magranit, un material compozit pe baza de granit si cuart, care are o duritate exceptionala. Pentru a spori igiena si siguranta microbiologica, toate chiuvetele de bucatarie Marmorin sunt prevazute cu un strat de protectie BioCote®.  Pretul este de 1235 lei.

Romantism provensal

Chiuveta Rubid este propunerea Marmorin pentru cei care iubesc stilul retro. Desi materialele din care este realizata sunt de ultima generatie, forma modelului ne duce cu gandul la design-ul de odinioara. Aceasta chiuveta este in sine un obiecte de decor, pentru bucatarii care induc prin definitie ideea de spatiu primitor si cald. Pret: 2376 lei.

Culori si texturi

Culorile intense, preferabil neon, fie ca e vorba de roz, galben sau verde crud, se numara printre tendintele anului. O imbinare de texturi si culori diferite pentru chiuvete ce in alt context ar parea traditionale confera acel efect eclectic, pentru cei pasionati de interioare sofisticate. Chiuveta Ewit vine in mai multe variante de dimensiune, in functie de spatiul bucatariei. Pret: 1378 lei.

De ce trebuie sa tii cont cand alegi modelul farmhouse

Suprafata. Asigurati-va ca masurati foarte bine dimensiunile blatului in care va fi incastrata chiuveta, pentru a evita ca apa sa se prelinga pe margini si sa umfle materialul.

Design. Desi a incorpora o astfel de chiuveta intr-o bucatarie noua nu este deloc greu, a face acelasi lucru pe un blat deja existent poate fi o provocare. Astfel de chiuvete au nevoie de dulapuri si blaturi pe masura lor.

Marime. Daca va preocupa dimensiunea si cantitatea de apa pe care o folositi, alegeti modele cu o singura cuva sau de dimensiuni mai mici.

Fondatorul si creatorul cunoscutului brand polonez de chiuvete din granit, Marmorin spunea ca: ”Un obiect care este prezent in viata de zi cu zi, un obiect pe care il privesti si il folosesti atat de des, trebuie sa fie perfect! Ceea ce creez eu nu trebuie sa dezamageasca sau sa devina plictisitor.” Este, probabil, o fraza la care ar trebui sa ne raportam nu doar atunci cand vorbim de alegerea chiuvetei, ci de intreaga amenajare a bucatariei. Specialistii de la Evivo.ro sunt intotdeuna pregatiti sa-ti ofere cele mai noi solutii, la preturi competitive pentru baterii sanitare, chiuvete, accesorii baie si bucatarie. Mai multe informatii pe www.evivo.ro

 

 

Related posts

Cateva sfaturi care sa te ajute in decorarea camerei copilului

Adina Meyers

Românii NU vor să locuiască în casele cumpărate

Adina Meyers

15 moduri in care sa iti aranjezi produsele de infrumusetare

Adina Meyers