LifeStyle

La CIRCUL Metropolitan construim ROMANIA COPIILOR

Asociația CONIL în parteneriat cu Primăria Municipiului București prin Proedus și CIRCUL Metropolitan București organizează cel mai amplu proiect cultural artistic dedicat centenarului Marii Uniri- ROMÂNIA COPIILOR, o ediție specială a CONIL Fest, Festivalul Integrării. 

ROMÂNIA COPIILOR va avea loc în zilele de 17-18 noiembrie 2018 sub prestigioasa cupola a Circului Metropolitan București și va reuni, ca și la edițiile anterioare, peste 1.500 de copii dintre care 600 cu dizabilități diverse (autism, sindrom Down, retard, ADHD, hipoacuzie, nevăzători, tetrapareză, locomotori,etc), într-un maraton artistic desăvârșit. 

ROMÂNIA COPIILOR  este  un eveniment de conștientizare a situației copiilor cu dizabilități dar și unul de promovare a valorilor, tradițiilor și spiritului românesc în anul centenarului Marii Uniri . ROMÂNIA COPIILOR este despre noi și copiii noștri, despre țara noastră, despre oamenii buni care suntem. Este despre acceptare și integrare pentru că, dincolo de orice dizabilitate, există o abilitate care trebuie descoperită, încurajată și promovată.

  La eveniment vor fi prezente ansambluri folclorice de copii din țara, dansatori și interpreți de muzică populară ce ne vor reaminti tuturor de simbolurile naționale, de dragostea de țară, port, dans și cântul românesc. Și, pentru că românul s-a născut poet, pe marea scenă a Festivalului CONIL- ROMÂNIA COPIILOR vor fi si  recitatori, interpreți , trupe de teatru care vor readuce în atenția publicului scrierile marilor poeți și compozitori români.

Alături de noi vor fi prezenți, în calitate de invitați și personalități marcante ale vieții cultural artistice românești, purtători și promotori ai simbolurilor naționale, personalități ce ne vor ajuta să promovăm și cultivăm dragostea de țară și de valorile ei în rândul tuturor copiilor prezenți la eveniment.  Astfel, ne vom bucura de momente speciale oferite de artiști precum Veta Biriș, Mărioara Man Gheorghe, Sanda Ladoși, Bogdan Stanoevici și Fabian Sancez. Prezentatorii evenimentului, inimoasa Ioana Maria Moldovan alături de Leon Magdan, profesorul de joacă și Nicoleta Albert, psiholog.

In foaier, un banner de mari dimensiuni ii asteapta pe copii alaturi de artisti si voluntari CONIL sa realizeze impreuna un MANIFEST IDENTITAR- GANDURI pentru ROMANIA ce va ramane marturie a celor intamplate aici.

De asemenea, copiii și părinții se vor putea bucura de atelierele atractive și colorate organizate în foaier, de cele mai bune oferte ale expozanților din cadrul Târgului România Copiilor, de fotografii la minut și de multe alte surprize!

Haide la Circul Metropolitan în 17-18 noiembrie să construim împreună ROMÂNIA COPIILOR. Sâmbătă, 17 noiembrie 2018 între 9:00 -20:00 și duminică, 18  noiembrie 2018, 13:30-20:00.

Detalii pe https://www.facebook.com/events/327498848010466/

INTRAREA LIBERĂ, DISTRACȚIA GARANTATĂ!

Related posts

SERBAREA BORȘULUI PESCĂRESC de la Jurilovca invită localnicii și turiștii la cea de-a VII-a ediție!

Adina Meyers

Intampinati sarbatorile de iarna cu electrocasnicele Whirlpool

Adina Meyers

Catalogul IKEA 2010 – creat ca sa inspire

Adina Meyers