Ai inceput sa iti redecorezi intreaga locuinte dar inca nu te-ai hotarat asupra usilor de interior? Desi putem spune ca indeplinesc, in linii mari, aceleasi scopuri, usile de interior se deosebesc putin de cea de la intrare. Asta inseamna ca si in alegerea lor ne vom uita la aspect diferite.

In cazul usilor de interior accentul va fi pus pe cromatica si estetica acestora. Pana la urma, ele sunt foarte importante in design-ul final al apartamentului sau casei noastre, deci atentia noastra se va indrepta chiar de la inceput catre aspectul lor. Desigur, nu vom pierde din vedere nici izolarea termica si fonica pe care o pot oferi acestea, iar in unele cazuri inclusiv siguranta.

Usile trebuie sa fie asortate cu design-ul casei, asadar daca locuinta ta este amenajata in stil minimalist, usile de interior vor lua si ele un aspect asemanator. La fel este valabil si in cazul unei amenajari rustice sau ultra moderne. Nuantele din locuinta ta trebuie sa se imbine perfect, astfel incat aspectul final sa fie unul placut ochilor.

Legat de culori, precizam ca aici ne vom uita in special la asortarea cu pardoseala (putem alege aceeasi nunata, dar la fel de bine ne putem indrepta atentia si catre nuante care sa contrasteze usor si intr-un mod cat se poate de placut).

Sa nu uitam de faptul ca, in interiorul apartamentului / casei totul trebuie sa fie cat se poate de functional. Acest sfat devine unul imperativ in momentul in care dimensiunile locuintei noastre nu sunt chiar unele dintre cele mai generoase. In cazul usilor, cel mai bun exemplu pe care il putem da este cel al garsonierelor. Intr-o astfel de situatie, vom incerca sa alegem niste usi din sticla sau care sa contina insertii din sticla (decupaje si alte decoratiuni). De ce? Pentru ca ele vor lasa impresia ca spatiul de care dispunem este mult mai mare decat in realitate (in mare parte datorita luminii care va putea circula liber prin incaperi.

La fel de importante sunt si materialele din care sunt fabricate usile. In ceea ce le priveste pe cele de interior, acestea pot fi realizate fie din lemn masiv, fie din materiale mai ieftine, precum este cazul PAL-ului, MDF-ului si HDF-ului. In cazul pietei romanesti, dominante sunt usile celulare din carton, datorita pretului mult mai accesibil pe care il au. Fiecare tip de material vine cu anumite avantaje si dezavantaje, deci alegerea va fi facuta tinandu-se cont de acestea (in functie de nevoile fiecaruia dintre noi).

Izolarea fonica si termica, desi lasata spre final, este de luat in considerare, mai ales daca locuim intr-o zona foarte rece. E de preferat ca aerul cald sa ramana in camera, astfel incat temperatura sa se mentina constanta pe o perioada cat mai lunga de timp. In ceea ce priveste izolarea fonica, ea este importanta mai ales in momentul in care in casa locuiesc mai multe persoane, situatie in care sunetele din incapere e bine sa ramana acolo si sa nu ii deranjeze pe ceilalti sau sa fie ingradita intimitatea.

Related posts

Pereții despărțitori de apă – întotdeauna în tendințe

Adina Meyers

Arhitectura spectaculoasa pe un teren ingust

Adina Meyers

Naturalete si eleganta pentru camera ta

Adina Meyers