Tocmai ce ti-ai cumparat o casa de vacanta? Atunci felicitari! Multi isi doresc ca, pe langa locuinta in care isi duc traiul zilnic, sa detina si o casa de vacanta, un refugiu pentru weekend-uri, in care sa se retraga si sa isi reincarce bateriile dupa o saptamana plina. Partea buna este ca la fel de multe persoane ajung sa detina o casa de vacanta, fie ca vorbim de casa de la tara sau o cabana la munte ori langa un lac.

Dupa ce ti-ai cumparat casa de vacanta urmeaza partea distractiva: amenajarea sa. Desigur, distractiva pentru unele persoane, deoarece pentru altele poate aduce serioase dureri de cap, mai ales daca nu stiu exact de unde sa inceapa. In randurile urmatoare vom incerca sa le oferim acestora din urma cateva sfaturi de amenajare a casei de vacanta, astfel incat sa revii aici de fiecare data cu placere si nerabdare.

Primul lucru pe care tu trebuie sa il faci este sa iei in considerare locatia in care se afla casa. De ce? Pentru ca e de preferat sa optezi pentru un stil care sa fie specific zonei in care se afla aceasta. Daca vorbim de o casa langa mare nu o vei decora la fel ca pe una la munte, asa-i? Pana la urma trebuie sa fie un intreg totul.

Dupa ce ai stabilit care va fi stilul predominant e timpul sa te gandesti si la functia pe care o va avea casa de vacanta. Daca ai in planuri sa o inchiriezi atunci cand nu stai tu in ea va trebui sa iei in considerare anumite lucruri, precum amplasarea mai multor paturi, in cazul in care aici se vor da petreceri cu multe persoane dar si pentru a putea gazdui mai multe persoane in acelasi timp (in cazul in care ai si mai multe camere). Materialele folosite trebuie sa fie si ele unele mult mai rezistente in cazul obiectelor de mobilier.

Cea mai mare libertate in amenajarea casei de vacanta o ai atunci cand stii sigur ca doar tu si familia ta o veti folosi. Asta pentru ca poate fi decorata astfel incat sa te simti ca acasa aici. Desigur, recomandam ca macar o camera sa fie dedicata oaspetilor, in cazul in care te hotarasti sa inviti prietenii aici.

Nu trebuie sa te feresti de prezenta electrocasnicelor si electronicelor. Pana la urma este bine sa avem la dispozitie tot confortul de care avem nevoie. Este nevoie si de cat mai multe alternative de petrecere a timpului liber. Un televizor si un sistem home cinema de calitate vor fi mereu binevenite. La fel si frigiderul, aragazul sau cuptorul cu microunde. Ele au rolul sa ne usureze foarte mult viata.

Un ultim sfat pe care noi ti-l oferim este sa incerci sa fii cat mai constant in stilul ales. Nu combina mai mult de doua stiluri diferite, daca vrei ca rezultatul final sa fie unul placut. De exemplu, pentru o casa de vacanta noi recomandam alegerea stilului modern cu accente rustice.

Related posts

Cum sa alegi cuptorul cu microunde potrivit nevoilor tale

Adina Meyers

Cum poti sa aduci un aer modern bucatariei tale

Adina Meyers

Casa montana traditionala, cu un „touch” modern

Adina Meyers