Legislatie Solutii Constructive

La ce ne este folositor certificatul energetic si auditul energetic al unui imobil

Certificatul energetic este un act al unui imobil care are o valabilitate de 10 ani, acesta fiind util pentru tranzactiile imobiliare cum ar fi, vanzare, inchiriere sau receptie. Pentru cladirile care sunt vizitate frecvent de public este chiar obligatorie afisarea acestuia. In cazul in care certificatul energetic nu este afisat intr-un loc vizibil, amenda este cuprinsa intre 1250-2500 lei.

In aceasta categorie regasim cladirile de birouri, de invatamant, hoteluri, spitale, restaurante, sau cu destinatii pentru activitati sportive. Incepand cu anul 2020 primariile care au peste 5000 de locuitori vor fi obligate sa emita autorizatii de construire doar pentru case care sunt eficiente energetic, mai exact care au "consum zero". Probabil aceasta obligativitate va fi foarte greu de respectat de viitorii constructori si beneficiari, nefiind multe companii de proiectare care deja s-au adaptat noilor cerinte de performanta energetica. Nu este simplu sa fie proiectezi si sa executi o astfel de constructie, din acest motiv nu stiu daca va putea fi o certitudine acest concept introdus asa de repede. Un certificat energetic va fi de asemenea un act care va atesta performanta energetica a imobilului, si faptul ca aceasta este un tip de imobil zero energie. Toate aceste imobile vor avea in componenta instalatiilor mai multe tipuri de surse neconventionale de energie, pentru a putea avea un consum anual cat mai redus. Panourile solare pentru preparare de apa calda de consum menajer vor deveni o obisnuinta, alaturi de panourile fotovoltaice cu ajutorul carora se va produce energie electrica pentru a obtine un bilant aproape zero al consumului anual de energie. In mod normal normele care stabilesc gradul de izolare termica ar trebui sa fie mult mai restrictive, adica sa creasca si rezistentele termice necesare (grosimea izolatiei termice) in viitorul apropiat.

Pentru a realiza un audit energetic este nevoie de un imobil care sa aiba nevoie de reabilitare termica, de obicei o constructie veche. Astfel se stabiliesc metodele prin care acesta se va aduce la starea unei cladiri nou construite, din punct de vedere termic, sau al pierderilor de energie. Dupa realizarea masurilor prevazute in cadrul auditului energetic, se poate opta pentru termoviziunea cladirii pentru a se putea descoperi eventualele probleme existente in anvelopa cladirii, rezultate din executie. Pot fi elemente de tamplarie exterioara care sa aiba infiltratii excesive de aer, izolatie termica prost montata, etc…

Pentru detalii suplimentare nu ezitati sa ne contactati, specialistii nostri energetici o sa va indrume pentru rezolvarea problemelor dumneavoastra.

Related posts

Scutiri de impozit pentru vânzări de case și terenuri, din februarie. Vezi dacă te încadrezi

Adina Meyers

Raport imbatabil intre calitate si pret pentru hidroizolatii fundatie relizate de specialisti

Adina Meyers

De ce sa alegi o casa de tip insiruit

Adina Meyers