LifeStyle

KM 56 sau „Gradinarul cu 13 brate”

KM 56 este un nou utilaj STIHL pe piata din Romania, denumit si sistem combinat. Inginerii germani au conceput un motor pe care se pot monta nu mai putin de 13 unelte destinate amenajarilor de spatii verzi.

Motorul combinat KM 56 este de generatie noua si consuma cu pana la 20% mai putin decat unul conventional. De asemenea, emisiile de noxe se reduc cu pana la 70%, gratie tehnologiei 2-MIX. Utilizatorii casnici au primit cu mult entuziasm noua unealta de la STIHL tocmai pentru modularitatea sa. Astfel, un KM 56 poate fi motocoasa, foarfece pentru gard viu, emonodor de inaltime, motocultivator, taietor pentru margini de gazon, maturator sau chiar suflanta de aer.

Din acest motiv a fost denumit popular si “Gradinarul cu 13 brate”. Functionalitatea sa consta in faptul ca utilizatorul poate achizitiona motorul, impreuna cu o unealta de baza, dupa care, in functie de nevoi, isi poate configura alte 12 unelte folosind accelasi generator de putere, respectiv motorul de 1,1 CP.

Pentru utilizatorii profesionisti, STIHL a configurat o varianta mai avansata denumita KM 94, care si aceasta este nou lansata pe piata din Romania. Pe langa faptul ca este dotat cu putere suplimentara (1,2 CP), KM 94 dispune de nouate tehnica absoluta pentru sectorul de utilaje destinate amenajarilor de spatii verzi. Este vorba despre tehnologia ECOSPEED pe care STIHL a implementat-o in premiera pe motocoasa FS 94.

Prin functia ECOSPEED utilizatorul isi poate regla cursa parghiei de acceleratie, care comanda motorului o turatie mai mica sau mai mare. ECOSPEED este asemanatoare limitatorului de viteza la masini, astfel ca acceleratia se realizeaza pana la un nivel pe care il stabileste utilizatorul. Aceasta functie mecanica permite o utilizare in regim economic a motorului combinat KM 94, in functie de lucrarea efectuata. Si asta pentru ca sunt lucrari de complexitate mai redusa unde nu este nevoie de turatia maxima a motorului. Astfel, consumul se reduce, iar motorul este mai protejat, de unde si o durata de viata mai mare. 

 

 

 

Related posts

Ai grijă de sănătatea pielii tale!

Adina Meyers

Italienii se pregătesc de Festivalul de Film de la Veneția. Regulile sunt adaptate situației pandemice

Adina Meyers

Philips va ajuta cu inovatii

Adina Meyers