LifeStyle

KLUDI Romania: Recomandari pentru intretinerea bateriei sanitare

Durata medie de viata a unei baterii KLUDI este de 20 ani, daca sunt indeplinite conditiile optime de utilizare: presiunea apei de 3 bari, curatarea apei de impuritati si o duritate a apei in limita admisa. Pe langa toate acestea, exista cativa pasi esentiali de care KLUDI ne recomanda sa tinem cont atunci cand discutam despre intretinerea bateriei sanitare.

1. Curatarea constanta a bateriei sanitare. Este important sa curatam produsul regulat, pentru a evita depunerea murdariei si ingreunarea procesului de utilizare. Pentru rezultate excelente, KLUDI recomanda folosirea substantelor neutre sau a agentilor de curatare pe baza de acid citric. In cazul spray-urilor de curatare, substanta trebuie mai intai pulverizata pe un material textil si abia apoi aplicata pe baterie.

Dozarea agentului de curatare este la fel de importanta. Acesta nu trebuie utilizat in exces si nici nu trebuie lasat sa actioneze peste limita de timp recomandata. La final, bateria si componentele acesteia trebuie clatite cu apa din abundenta si sterse cu un material textil moale.

Nu este recomandata utilizarea abrazivilor pentru curatare, pentru ca pot zgaria bateria, lasand in urma un aspect neplacut. De asemenea, este de preferat sa fie evitati agentii de curatare care contin substante volatile, care au in componenta acid clorhidric sau acid acetic. In timp, actiunea acestor substante pot fi considerate adevarate atacuri chimice, care lasa pe baterie pete gri/maronii.

2. Utilizarea filtrelor. KLUDI incurajeaza utilizarea filtrelor de 80- 

100 μm, pentru a prelungi durata de viata a unei baterii sanitare. Acestea au rolul de a retine impuritatile din apa și de a evita blocarea/deterioarea cartușului, a perlatorului sau a celorlalte componente. Filtrele trebuie curatate/schimbate regulat, in functie de calitatea apei. KLUDI recomanda curatarea filtrelor o data la 6, maxim 12 luni, in situatia in care presiunea apei din instalatie este scazuta.

3. Verificarea perlatoarelor. Pentru ca jetul de apa sa fie intotdeauna așa cum ti-l dorești și pentru a evita neplacutul stropit cand pornești bateria, este indicat sa verifici lunar daca perlatorul are depuneri, printr-o simpla privire. In situatia in care observi urme de sedimente, KLUDI recomanda demontarea perlatorului, utilizand o cheie franceza. Pentru a evita zgarierea acestuia, este suficient sa il impaturești intr-un prosop din material textil. Curatarea se face simplu: poti trece perlatorul prin jetul de apa sau poti utiliza o periuta.  

4. Instalatii de dedurizare a apei. In zonele cu apa dura, este obligatorie utilizarea instalatiilor de dedurizare a apei. Calcarul poate fi un inamic periculos pentru bateria sanitara de baie sau de bucatarie. 

KLUDI Romania S.R.L. acorda 5 ani garantie pentru bateriile sanitare, de la data achizitionarii. Piesele ce sunt supuse unui grad ridicat de uzura beneficiaza de 2 ani garantie – furtune de duş, pere de duș, racorduri flexibile. Accesoriile beneficiaza de 2 ani garantie. In plus, KLUDI ofera și 10 ani service postgarantie si piese de schimb.

Related posts

Tunisia este #pregătită şi în siguranţă

Adina Meyers

Cele mai murdare suprafețe din camera de hotel

Adina Meyers

Caldura mare, mon cher! Ce apa sa bem? Apa de la robinet sau apa imbuteliata ?

Adina Meyers