Home LifeStyle

De ce să alegem bumbacul organic

Bumbacul este o fibră textilă obținută prin egrenare de pe semințele bumbacului. Fibrele bumbacului au luciul mat, iar culoarea acestora alb-gălbuie este dată de pigmentul natural conținut.

Bumbacul este cea mai folosită fibră naturală pentru fabricarea hainelor.

Ce este bumbacul organic?

Bumbacul organic este cultivat fără utilizarea de fertilizatori chimici, pesticide, ierbicide sau insecticide. Solul pe care este crescut a fost curățat de compuși chimici și a fost lăsat cel puțin trei ani pentru a se reechilibra după procesul de curățare.

Semințele folosite în culturile de bumbac organic nu au fost modificate genetic iar fibra nu este tratată chimic după recoltare (înălbire, spălare chimică, vopsită cu substanțe chimice).

Curat și sustenabil

Țesătura din bumbac organic este mult mai moale și mai rezistentă decât cea provenita din culturile industriale.

Dacă optezi pentru bumbacul bio vei proteja nu doar pielea și sănătatea ta, ci și mediul (apa și solul rămân curate, neafectate de factori chimici).

Bumbacul este organic doar dacă este certificat de către un standard de bumbac organic. Cel mai important standard independent de certificare este GOTS (Global Organic Textile Standard) care urmărește traseul compozițiilor textile și se asigură că sunt procesate într-un mod echitabil și sustenabil.

Proprietățile bumbacului:

  • Bumbacul este 100% natural și datorită acestei proprietăți nu este alergen.
  • Hainele din bumbac sunt moi și irită pielea.
  • Bumbacul permite o bună aerisire și păstrează corpul aerisit.
  • În mod natural, bumbacul absoarbe și elimina umezeala corpului cu ușurință.
  • Este biodegradabil.
  • Țesătura poate suporta temperaturi ridicate, fără a afecta calitatea sau durabilitatea sa. Prin urmare, țesăturile din bumbac pot fi sterilizate, ceea ce le face perfecte pentru nou-născuți.

Related posts

Recomandari de evenimente. Weekend-ul nu se petrece in casa!

Adina Meyers

Incalzirea prin pardoseala – avantaje si dezavantaje

Adina Meyers

Nutriționist, despre cât de sănătoase sunt murăturile

Adina Meyers