Home LifeStyle

Invazie de alge la malul Mării Negre. Autoritățile au adunat de pe plaje 3.000 de tone, în prima jumătate a lunii iulie-FOTO&VIDEO

Aproape 3.000 de tone de alge au fost adunate de pe plajele litoralului românesc cu ajutorul utilajelor și a mijloacelor de transport ale Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral (ABADL) în prima jumătate a lunii iulie.

Potrivit ABADL, în prima parte a intervalului 29 iunie-15 iulie nu au fost semnalate fenomene de înflorire algală importante pe plajele din stațiunile Năvodari – Mamaia – Constanța, dar au fost semnalate alge pe mal și în apă în zona Eforie Sud – Costinești. În zona de sud a litoralului fenomenul de înflorire s-a manifestat aproape în toate stațiunile (Olimp, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia și Vama Veche).

https://www.facebook.com/watch/?v=294067151804333

Reprezentanții Administrației Bazinale susțin că, începând cu data de 8 iulie, fenomenul de înflorire algală s-a amplificat, cantități mari de alge fiind prezente în apă și la linia țărmului în special în stațiunea Mamaia și în zona de sud a litoralului.

Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral a desfășurat activități zilnice, pe timpul nopții, de igienizare a zonelor necontractate și a liniei țărmului cu echipe de muncitori, utilaje și mijloace de transport, fiind evacuată cantitatea de aproximativ de 3.000 tone de alge”, a transmis ABADL pe pagina de Facebook.

Related posts

Motosapa iti poate usura foarte mult munca in gradina – noi te ajutam sa o alegi pe cea potrivita

Adina Meyers

5 Decorating Ideas for Modern Bathrooms

Adina Meyers

Yalco serbeaza aniversarea centenarului Black&Decker si o crestere de 50% a afacerilor in Romania

Adina Meyers