Un element care poate adauga plus de valoare casei este invelitoarea, iar pentru un acoperis de calitate tiglele ceramice reprezinta o solutie potrivita. Acestea sunt realizate pe baze naturale, sunt durabile si rentabile, rezistente la intemperii, asigura confort la interior si nu vor deveni inestetice odata cu trecerea vremii.

In plus, TONDACH® a lansat in ultima perioada o serie intreaga de noutati care reprezinta solutii calitative superioare ce aduc un plus substantial atat din punctul de vedere al functionalitatii, cat si al designului.

Folosita din cele mai vechi timpuri, argila are o serie intreaga de calitati: rezista timpului si efectelor mediului inconjurator, este rezistenta la radiatii UV (tiglele ceramice nu se decoloreaza), este rezistenta la acizi (ploi acide), la materiale alcaline (excremente de pasari), prezinta rezistenta mecanica ridicata (grindina,greutatea zapezii), nu se sparge sau rupe, este rezistenta la caldura si incendii si deasemenea la inghet. 

Tiglele ceramice TONDACH® sunt produse suta la suta naturale, fara aditivi chimici. Materia prima folosita la fabricarea tiglelor ceramice este argila pura, de calitate superioara, atat prin caracteristicile materialului din zona cat si prin controlul continuu al productiei si calitatii. Fabricatia se realizeaza  cu ajutorul celor patru elemente naturale: pamant, apa, aer si foc: argila este amestecata cu apa, uscata si arsa in cuptoare cu gaz metan, rezultand deci un material ecologic si economic.

Nu mai putin important privind calitatea este faptul ca, la randul lor, culorile folosite la tiglele ceramice sunt naturale, fara adaos de substante chimice, Reciclarea tiglelor ceramice este fara probleme, iar depozitarea facila. Un alt aspect important este dat de faptul ca TONDACH Romania propune solutii complete pentru acoperis, oferind pentru fiecare pordus in parte accesoriile si elementele de siguranta necesare, incepand de la izolatie si pana la scarile de acces, parazapezi, ori treceri pentru cabluri. In plus, aceaste elemente se potrivivesc cu succes pentru orice model de tigla.

Aspect estetic superior

Tiglele ceramice se remarca si prin aspectul estetic, iar in acest sens, spre deosebire de alte solutii pentru acoperis, aceastea pot potenta frumusetea invelitorii odata cu patina timpului. Avand in vedere ca acoperisul reprezinta o pondere importanta din volumetria casei, culoarea invelitorii trebuie aleasa cu grija, in concordanta cu textura, materialul si nuanta fatadelor. Prea multe tonuri din aceeasi culoare pot duce la o casa terna, fara accente iar solutiile oferite de Tondach Romania pot conferi o expresivitate aparte locuintei, fie ea noua sau renovata, prin nu mai putin de 25 de nuante diferite pentru tiglele ceramice, adica o varietate de suprafete si modele, in cifre acest fapt insemnand 400 de optiuni.

Pentru o alegere inspirata, TONDACH®  pune la dispozitie pe langa gama larga de culori si o bogata paleta de angobe care asigura stabilitatea cromatica, suprafete rezistente si netede, autocuratarea invelitorii, precum si glazuri care innobileaza suprafata tiglei si ii confera culoare, luciu si netezime.

Solutii noi

Venind in intampinarea tendintelor momentului care, in afara de inspiratia din natura, calitate inalta si folosirea de materiale ecologice, fac din ce in ce mai mult apel la diversitate, design, culori naturale, pregnante si influentele stilului de viata mediteranean, TONDACH® si-a largit considerabil gama de produse, punand la dispozitie o serie intreaga de solutii noi premium: Figaro Deluxe (taietura dreapta se potriveste perfect liniilor drepte pe acoperis in cazul proiectelor rezidentiale moderne), Glazurile Amadeus (confera noblete si prestanta suprafetei), solzi cu taiere semicirculara, Mulde, Sulm (cu aceste tigle ceramice se pot realiza suprafete curbe de acoperis), Venus (cu ondula), placaje ceramice pentru fatade..

Glazurile Amadeus sunt o inovatie TONDACH Gleinstätten, Austria. La temperaturi de aproximativ 1050°, glazura lichida se intrepatrunde cu tigla ceramica, rezultand formatiuni minerale cu un luciu special, care confera tiglei Amadeus aspectul sau caracteristic. In afara diversitatii, noile solutii premium se caracterizeaza prin faptul ca sunt disponibile cu toate accesoriile ceramice si in toate culorile, inclusiv angobe, glazuri si glazuri Amadeus.

Modelele sunt diverse – cu ondula, taietura dreapta si solzi – astfel incat ele se pot potrivi pentru orice tip de acoperis (cu panta mare sau mai mica) si stil arhitectural, fie de inspiratie traditionala sau mediteraneana, fie modern. Referitor la culori, sunt propuse in afara celor clasice de pamant, nuante pregnante care surprind in cazul acoperisului, dar dau o personalitate puternica intregii case. Astfel sunt nuantele pe verde, albastru, negru, alb sau gri. Numai pentru verde sunt nu mai putin de 3 nuante diferite. Cu astfel de culori arhitectii pot realiza combinatii si asocieri deosebite. De exemplu, un acoperis verde poate fi foarte bine combinat cu o tamplarie de ferestre pe aceeasi nuanta precum si cu culorile unui peisaj de munte cu brazi, in timp ce nuantele de albastru sau alb-gri ale  acoperisului pot fi combinate cu fatada unei case mediteraneene, acestea fiind culorile specifice acestui stil de viata. In acelasi timp, placajele ceramice pentru fatade pot asigura pe langa o protectie speciala si un interesant joc de suprafete si culori.

www.tigla-ceramica.ro

Related posts

Ghid de cumparare si montare pentru pavajul rezidential

Adina Meyers

O vara asortata cu oferte promotionale, in mansarda ta!

Adina Meyers

Cum să alegi o casă potrivită pentru întreaga familie

Adina Meyers