LifeStyle

Efterklang – The Ghost of Piramida, la Carturesti Verona

Inainte de concertul pe care formatia daneza il va sustine, in premiera la Bucuresti, la Control Club, pe 13 noiembrie, va invitam sa ne insotiti in calatoria celor trei muzicieni de la prima idee pana la ultimul sunet al celui mai recent album – Piramida.

Regizat de Andreas Koefoed, The Ghost of Piramida documenteaza vizita celor trei membri Efterklang in orasul rus Piramida, o asezare miniera abandonata, calatorie care a inspirat cel mai recent album al trupei – Piramida (4AD, 2012).

Inspiratia pentru acesta calatorie a venit in 2010, atunci cand membrii trupei au vazut fotografii din Piramida, o asezare uitata de lume, situata pe insula Spitsbergen, la jumatatea distantei dintre Norvegia si Polul Nord. La origine un oras minier rus ce gazduia peste o mie de oameni, Piramida zace abandonata din ianuarie 1998. Curiosi si fascinati de existenta orasului-fantoma, cei trei membri Efterklang au decis sa-l viziteze in august 2011. Timp de noua zile, au cules marturii sonore si inregistrari ce au pus bazele noului album, produs apoi intr-un studio berlinez.  

Insotiti de un ghid rus taciturn si indiferent, a carui misiune era sa-i pazeasca de ursii polari, danezii cauta „comori” sonore in cladirile orasului abandonat, in timp ce naratorul filmului, un fost locuitor al Piramidei, vorbeste despre vremurile demult apuse, cand Piramida era un oras infloritor, in care minerii rusi traiau impreuna cu familiile lor intr-o societate sovietica ideala, departe de realitatea aspra din tara natala.

The Ghost of Piramida a avut premiera in noiembrie 2012, la Festivalul International de Film Documentar de la Amsterdam (IDFA), una din cele mai mari manifestari de gen din lume, unde filmul a fost nominalizat in primele trei documentare muzicale ale anului. De atunci, filmul a fost prezentat atat in cadrul mai multor festivaluri de film europene, cat si in proiectii private, destinate exclusiv fanilor formatiei. The Ghost of Piramida a fost lansat digital anul acesta si poate fi achizitionat online: http://vimeo.com/ondemand/piramida.

Trailer-ul filmului poate fi urmarit aici: http://www.youtube.com/watch?v=Iel9NAfjwAs

Eveniment Facebook: https://www.facebook.com/events/458295334279829

Intrarea la proiectia de film din Ceainaria Carturesti Verona (Str. Arthur Verona, nr 13-15) va fi libera (in limita locurilor disponibile).

 

Related posts

Lemet inaugureaza un nou magazin in Craiova

Adina Meyers

Policolor: Primele sase luni din 2013 vor fi decisive

Adina Meyers

Încep înscrierile pentru concursul International VELUX Award 2018

Adina Meyers