Modelul de casă prezentat se numeşte Casa de Vânătoare a lui Peterson iar producătorul integral, la cheie al acesteia este faimosul Nomadic Shack.

Ideea Cabanei nord – americane  Peterson poate fi uşor identificată cu experienţele trăite de mai toţi aventurierii vânători ai munţilor, diferenţa fiind că ea chiar s-a pus în practică de o echipă de profesionişti din America.

 

Proprietarii poveastesc că înainte de construcţia casei, se cazau în case vacanţe de tip fermă din Saskatchewan, iar în timp ce vânătorile de raţe erau fenomenale, vechile gospodării  lăsau total de dorit – o combinaţie între ceva arătos, rece şi… plin de şoareci. A fost suficient pentru ca această experiență să îi inspire în ceea ce au realizat ulterior. Dar remodelarea unei ferme sau construirea unei noi cabane de vânătoare în mijlocul nicăieri, rapid și la un nivelul ridicat de calitate pe care și-l doreau s-au dovedit a fi dificile – dacă nu chiar imposibil de realizat.  Fiecare modul de 600 până la 800 de metri pătrați propus de firma constructoareeste în mod tradițional încadrat și izolat cu spumă de pulverizare extrem de eficientă pentru a rezista fenomenelor naturale. În combinație cu un plafon SIP extrem de eficient și o încălzire parțială radiantă, Shaad Nomadic este evaluat să reziste și la minus 50 de grade. Mai multe module pot fi unite pentru a se potrivi cu aproape orice dimensiune sau cerințe de aspect.

Compania de construcţii lucrează cu ingineri la supravegherea pregătirii șantierului, la instalarea fundației, la introducerea cârligelor electrice și septice, precum și la gestionrea livrării și instalării finale.

Dormitorul matrimonial

Se oferă oferă chiar și un serviciu complet de supraveghere, astfel încât un client primește un pachet complet la cheie până la fiecare detaliu, inclusiv tot mobilierul, lenjeria, accesoriile și sertarele pline cu farfurii și tacâmuri de înaltă calitate. Toate acestea doar în 90 de zile de la plasarea unei comenzi până la predarea acesteia.

Bucătăria.  Insula este placată cu oţel finisat, blatul este personalizat din inox cu chiuvetă iar scurgerile integrate. Plafonul cu grinzi este din lemn.

Dormitorul matrimonial prezintă un plus de eleganţă, mobilierul este tapiţat, dulapurile şi sertarele încorporate iar o lucrare de artă modernă executată din lemn decorează spaţiul.

Biroul. Fereastra oferă celui care lucrează o privelişte liniştitoare. Rafturile, atât de necesare într-un birou pentru depozitarea documentelor, sunt din oţel finisat. Pe un perete este realizat un joc geometric interesant din lemn. Şemineul cu lemne este învelit în oţel cu manta recuperată şi cutie din lemn cu uşă de hambar ventilată pentru dulap electronic.

Paturile suprapuse din cherestea sunt personalizate şi făcute pentru orice ,,dimensiuni” ale unui posibil oaspete. Plapumele sunt umplute cu fulgi naturali.

Mai multe detalii: revista Casa mea, decembrie 2019 – ianuarie 2020

Related posts

Luminatorul – un element arhitectural cu farmec

Adina Meyers

10 motive pentru care sa folosesti becuri LED

Adina Meyers

Parter, 97 mp

Adina Meyers