Realizata din materiale naturale, caramida are la baza argila, unul dintre cele mai raspandite materiale de pe Pamant. Apoi este arsa intr-un cuptor la peste 800 de grade Celsius.

Caramida este un material de constructie sustenabil. Avand in vedere impactul pe care cladirile il au asupra consumului de energie si asupra mediului, caramida ar trebui sa faca parte din orice strategie de constructie ecologica. Pentru ca este un material de constructie ecologic, caramida poate fi reciclata.

In plus este un material de constructii accesibil. Cand alegi caramida pentru constructia casei, decizi pentru aproximativ 5% din costul total al investitiei.

Blocurile ceramice rezista in timp. Caramizile au inceput sa fie utilizate in Orientul Apropiat si India cu peste 5000 de ani in urma. Apoi egiptenii si romanii au inceput sa construiasca utilizand caramida care a ramas material preferat de constuctie si in zilele noastre. In timpurile moderne productia de blocuri ceramice se face cu respectarea unor standarde de calitate riguroase, care duce la obtinerea unor produse performante pe termen lung.

Este performanta energetic in mod natural. Caramida este un material de constructie cu proprietati de “masa termica” exceptionala. Masa termica este abilitatea materialelor grele si dense de a retine caldura si de a o elibera incet. Asta inseamna ca in lunile de vara caramida mentine locuinta racoroasa  chiar si in cea mai calda perioada a zilei. Iar in timpul iernii, zidurile de caramida stocheaza caldura casei si o elibereaza treptat  in interiorul locuintei. Nici un alt material de constructie nu are masa termica pe care o are caramida, aceasta caracteristica fiind cunoscuta de sute de ani.

Sistemul complet de zidarie ceramica Porotherm este rezultatul inovatiei Wienerberger. de aproape 200 de ani.

Utilizand tehnologii de ultima ora si expertiza celor mai buni specialisti din domeniu, blocurile ceramice Porotherm reprezinta solutii moderne, cu specificatii perfect adaptate la conditiile de mediu si clima, conform normelor de constructie ale tarii noastre.

Pornind de la cele 4 elemente fundamentale – pamant, apa, aer, foc – blocurile ceramice Porotherm sunt create pentru case facute sa dureze, perfect integrate in mediul inconjurator.

Vezi video-ul pentru a afla mai multe informatii de ce caramida este un material de constructii recomandat: https://youtu.be/5u0RChDdg0Y

Gama de produse Porotherm o poti gasi pe https://wienerberger.ro/produse?wb_condition=ProductType:1366203689531

 

Related posts

Focul si materialele de constructie

Adina Meyers

Cum gasesti rapid un mester bun

Adina Meyers

Soluţii pentru un aer sănătos în locuinţe

Adina Meyers