designer Ştefania Bobaru

Beneficiarii, o familie în aşteptarea unui copil, şi-au dorit o locuinţă elegantă, dar modernă şi, în acelaşi timp, în linii curate, în care accentul să fie pus atât pe design cât şi pe funcţionalitate.

Amenajarea locuinţei S, având o amprentă la sol de 90 de metri pătraţi şi structurată pe parter şi etaj, a fost condiţionată de preluarea spaţiilor interioare deja finisate la debutul proiectului. Casa are o structură de rezistenţă din cărămidă şi este izolată termic cu vată de sticlă, ansamblu ce asigură un climat sănătos la interior şi o comunicare bună cu mediul exterior. Proiectul  a fost preluat pentru amenajare de la stadiul de gri al băilor şi cu restul imobilului finisat (lavabilă albă şi parchet).  Pregătirea spaţiului a fost o provocare din punctul de vedere al interacţiunii cu dezvoltatorul şi echipa pusă la dispoziţie pentru finisarea locuinţei. Familia era în aşteptarea unui copil, astfel încât întregul proiect de amenajare, să răspundă noilor necesităţi ale familiei care se preconizau în viitorul apropiat.

Printre punctele forte ale casei se numără şi compartimentarea echilibrata a spatiului. Parterul este împărţit în zona de acces (vestibul, grup sanitar şi debara) precum şi spaţiul destinat întregii familii zona de zi, zona de luat masa şi bucătăria.

S-a convenit pentru un interior cu decoraţii şi accesorii  elegante şi moderne, dar nu multe, nu spaţii aglomerate, ci numai cu piese cu funcţionalitate bine stabilită, mai degrabă un stil minimalist cu linii clare dar şi accente de lux.

Accesul la etaj se face din zona de zi, pe scara din lemn masiv realizată la comandă. Finsarea acesteia, într-o nuanţă de gri pal, a făcut posibilă integrarea ei armonioasă şi neintruzivă în ambianţa camerei. Accesul pe terasă se face din zona de dining.  La etaj se găseşte dormitorul matrimonial cu baie proprie, dressing si balcon. Deasemenea , tot aici este camera copilului şi biroul (care în caz de necesitate devine cameră pentru oaspeţi), ambele deservite de o baie cu accesul din hol. Casa nu are mansardă, însă sub tavan există un spaţiu tip pod, foarte necesar pentru diverse depozitări.

Personalitatea şi individualitatea casei  au fost imprimate cu ajutorul mobilierul realizat la comandă (adaptat la gabaritele încăperilor pentru folosirea raţionala a spaţiului), pieselor statement bine alese (masa de dining, ceasul de perete, corpurile de iluminat, noptierele, scaunul de la masa de machiaj, etc.) şi atenţiei acordate detaliilor şi materialelor folosite. Un alt punct important al temei de proiect a fost gândirea locuinţei ca refugiu şi loc de relaxare după o zi obositoare de lucru şi oaza de linişte faţă de haosul urban al lumii moderne.

Spargerea monotoniei a fost realizată prin alăturări neaşteptate de texturi şi materiale: ardezie pe fronturile de mobilier, lemn masiv frezat, MDF vopsit mat, piele naturală de vacă (regasită la nivelul covorului).

Principalele direcţii stilistice au fost eleganţa şi sugerarea prin mobilier a unor linii clasice  dar ancorate în contemporan.

Pentru bucătărie au fost realizate uşi glisante la comandă. Acest lucru permite deschiderea spaţiului şi continuitatea vizuală dining-bucătărie dar şi folosirea bucătăriei închise atunci când se doreşte. Mobilierul TV este bazat pe un joc vertical-orizontal, între fronturile elegante albe şi linia brută dată de fronturile placate cu ardezie. În camera de zi, greutatea compoziţionala este dată de covorul geometric din piele de vită.

 

Mai multe detalii: revista Casa mea, decembrie 2019 – ianuarie 2020

 

 

 

Articole similare

Casuta country-chic in Poiana lui Stanga

casamea.ro

Casuta de pe deal

casamea.ro

O casă înconjurată de linişte şi natură

casamea.ro

Lasă un comentariu

1 × two =