LifeStyle

Incep inscrierile la concursul Can Art&Design Festival

Incepe o noua editie a concursului Can Art&Design Festival. Asociatia Alucro – EveryCanCounts Romania, in parteneriat cu Facultatea de Arte Decorative si Design, din cadrul UNARTE, sub egida Primariei Municipiului Bucuresti, dau startul celei de-a doua editii a concursului national dedicat pasionatilor de creatie, design si, nu in ultimul rand, protejarea mediului prin refolosirea dozelor.

Conceptul Can Art&Design Festival a luat nastere anul trecut, prin imbinarea necesitatii de a contribui la protejarea mediului, cu pasiunea pentru arta refolosirii dozelor din aluminiu si altor materiale reciclabile. Concursul Can Design Festival este acum deschis celei de-a doua editii, iar in perioada 21 septembrie – 31octombrie 2015, pe platforma www.candesignfestival.ro sunt asteptate formularele de inscriere in competitie, la sectiunea Inregistrare.

Noutatea acestei editii o reprezinta lansarea mai multor categorii si teme de concurs, care sa atraga participarea uni public divers, dar care are in comun acelasi lucru: interesul pentru design si protejarea mediului. Odata cu acestea se va schimba si denumirea concursului in Can Art&Design Festival. Primul aspect inovator al concursului il reprezinta lansarea categoriei „Can Bag Design” care presupune crearea unui design de sacosa care sa ilustreze sloganul „colectare, reciclare, protejare”. Prin aceasta categorie organizatorii doresc sa ii determine pe participanti sa reflecteze asupra importantei reciclarii.

In acelasi spirit al reciclarii, Asociatia Alucro – EveryCanCounts Romania si Facultatea de Arte Decorative si Design din cadrul UNARTE propun o categorie special destinata studentilor la facultatile de profil. Pentru aceasta categorie organizatorii propun proiectarea si constructia unui sistem de reciclare sau refolosire a dozelor din aluminiu. Obiectivul acestui sistem este sa ajute utilizatorii individuali sa produca mai putine deseuri si sa le refoloseasca pe cele deja produse.

A doua editie a concursului Can Design Festival pastreaza si categoriile prin care a debutat in anul 2014. Prin tema „Can City” sau un oras din doze de aluminiu participantii sunt invitati sa sa realizeze lucrari care sa redea un obiect sau un loc pe care il considera a fi reprezentativ pentru mediul urban. Cei care doresc sa creeze o lucrare pentru aceasta tema se pot inscrie in una dintre cele doua categorii dedicate, respectiv Hand-made Copii (elevi clasele I-XII) sau Hand-made Adulti.

Membrii juriului, compus din reprezentati ai organizatorilor, parteneri ai evenimentului, specialisti in domeniu si jurnalisti, vor aprecia lucrarile inscrise in cele trei categorii, in functie de originalitate, incadrarea in tema fiecarei categorii si respectarea cerintelor din regulamentul disponibil pe site-ul proiectului. In plus, lucrarea cea mai apreciata de public va fi recompensata printr-un premiu de popularitate, care va fi acordat in functie de numarul de voturi pe care fotografia lucrarii le va primi pe pagina de Facebook a concursului, in perioada 15-30 noiembrie a.c.. Gala de premiere va avea loc in luna decembrie, in cadrul careia vor fi prezentate si lucrarile care au fost selectate in vederea realizarii unei expozitii permamente, in cadrul unui spatiu dedicat acestui concurs, pus la dispozitie de Primaria Generala a Capitalei.

Pe site-ul www.candesignfestival.ro gasiti calendarul concursului, regulamentul si alte informatii utile.

Concursul Can Design Festival a fost lansat in anul 2014, la initiativa Asociatiei Alucro, care desfasoara in Romania programul de colectare selectiva a dozelor din aluminiu, EveryCanCounts (www.everycancounts.ro). Lucrarile inscrise in prima editie a concurslui sunt disponibile aici: www.facebook.com/CanDesignFestival

Related posts

Mucenici deliciosi

Adina Meyers

Romania castiga doua premii in etapa Internationala a concursului pentru studenti Isover Multi Confort House

Adina Meyers

Conferinta de psihoterapie si lansare de carte „Calarind propriul tigru”

Adina Meyers