Amenajari Exterioare Gradinarit

Cele mai bune motofierastraie Stihl pentru activitati in gospodarie

Stihl este un producator de talie mondiala in materie de motofierastraie. Cu o experienta in domeniu de aproape 90 de ani, liderul german proiecteaza motofierastraie eficiente si calitative, menite sa minimizeze eforturile operatorului. Gama de motofierastraie Stihl pentru activitati de tip hobby combina ergonomia cu un randament optim. Aceasta este utilizata cu precadere pentru activitati de taiere a lemnelor pentru foc sau pentru toaletarea gardului viu sau a pomilor fructiferi.

Tehnologia motofierastraielor Stihl

Producatorul german a luat in calcul efectele pe care utilizarea unui motofierastrau le poate avea asupra operatorilor. In conditii normale, vibratiile puternice produse de acestea pot avea efecte nocive asupra irigatiei sanguine la nivelul mainilor si a bratelor. Drept urmare, a echipat motofierastraiele cu sistem antivibratii, pentru a reduce socurile resimtite de utilizator. Pentru a se impiedia contactul dintre mana utilizatorului si lantul taios, motofierastraiele beneficiaza de un dispozitiv lateral d intindere a lantului.

Busoanele pentru rezervor sunt special brevetate de Stihl, pentru o inchidere si deschidere rapida, ce nu necesita utilizarea unor instrumente suplimentare. Functiile de pornire la cald si la rece, cat si functionarea si oprirea motofierastraului se comanda de la o unica maneta. Astfel, utilizatorul poate folosi unealta in conditii de siguranta. Sistemul Ematic permite o lubrifiere optima a lantului, iar compensatorul Stihl crestere intervalele de lucru a motofierastraului.

Cele mai populare motofierastraie pentru aplicatii de tip hobby

De o mare popularitate in randul utilizatorilor se bucura MS 181 C-BE, Stihl MS 211 si Stihl MS 251. Acestea intrunesc toate tehnologiile si dotarile mai sus mentionate, diferentiindu-se intre ele prin elemente precum: lungimea sinei de taiere, greutate, puterea generata de motor, capacitate cilindrica etc. Spre exemplu, MS 181 C-BE este echipat cu un motor ce genereaza 2 CP, cu o capacitate cilindrica de 31,8 cmc. Are o lungime de taiere de 35 de cm si cantareste 4,6 kg. Motofierastraul Stihl MS 211 se diferentiaza de acesta printr-o putere mai ridicata a motorului, de 2,3 CP. Este usor mai greu decat modelul precedent si are o capacitate cilindrica mai mare. Cel mai performant motofierastrau din gama hobby a producatorului este Stihl MS 251. Acesta este echipat cu un motor puternic, de 3 CP si are o latime de taiere de 40 cm.

Operatiuni de intretinere

O utilizare constanta a uneltei implica uzura acesteia. Drept urmare, este necesar sa aplicati cateva activitati de intretinere, pentru a va asigura ca unealta dumneavoastra va functiona in conditii optime. Daca nu intentionati sa folositi motofierastraul o perioada indelungata de timp, acesta trebuie depozitat intr-un loc uscat si ferit de razele soarelui. Rezervorul trebuie golit, iar uleiul si lantul trebuie indepartate.

Asigurati-va ca alimentati unealta cu amestecul de ulei si benzina de cea mai buna calitate, ce apare mentionat in instructiunile de utilizare. De asemenea, puteti schimba periodic filtrul. Utilizarea indelungata genereaza ingrosarea carburantului, iar aceasta aduce cu sine infundarea filtrului. Lantul poate fi curatat si ascutit. Pentru aceasta, apelati la ajutorul unei pile special proiectate pentru intretinerea lantului.

Avantaje si dezavantaje

Principalul avantaj pe care un motofierastrau il ofera este usurarea muncii utilizatorului. Acesta nu trebuie sa depuna eforturi mari, putand efectua munca in conditii confortabile. De asemenea, un volum mare de munca se poate realiza intr-un timp scurt. In cazul activitatilor de toaletare a copacilor, putem mentiona taietura eficienta si estetica.

Cel mai mare dezavantaj il reprezinta pretul de achizitie, insa aceste motounelte se caracterizeaza printr-o perioada indelungata de viata. Drept urmare, cheltuiala trebuie privita ca pe o investitie. Timpul investit in intretinere poate fi dezavantajos, insa va prelungi viata motofierastraului si va permite generarea unor rezultate optime.

 

 

 

 

 

Related posts

Alegerea materialelor adecvate pentru diferite tipuri de terenuri sportive

Adina Meyers

Vrei sa amenajezi o piscina? Iata care sunt optiunile pe care le ai la dispozitie

Adina Meyers

Gradina ca in Provence

Adina Meyers