Home

Incalzirea prin film cu infrarosu

Exista o serie de elemente care ne determina sa numim o locuinta drept primitoare. Acestea nu tin doar de decorarea casei, ci si de amplasarea fiecarei camere sau de confortul termic.

O locuinta care se incalzeste greu si in care nu se pastreaza caldura, nu va fi niciodata considerata primitoare. De aceea, trebuie cautate solutii care sa ne ajute sa incalzim incaperile si sa mentinem temperatura constanta. Exista numeroase modalitati de a incalzi o casa pornind de la bine cunoscutele sobe pe baza de lemne sau, mai nou, cu gaz si pana la calorifere. Fie ca alegem centrale pe gaz, electrice sau pe baza de peleti, acestea au nevoie de calorifere care adesea sunt inestetice si, in plus, ocupa din spatiul util. Puteti scapa de inesteticele calorifere si centrale de diferite tipuri cu ajutorul filmelor de incalzire prin infrarosu. Nu, nu am gresit, ati citit bine: filme de incalzire prin infrarosu!!! Ce sunt acestea? Specialistii le considera cea mai revolutionara solutie menita sa asigure, pe langa siguranta in exploatare, o alternativa sanatoasa si, nu in ultimul rand, eficienta la celelalte metode existente pe piata incalzirii. Principiul de functionare al acestor filme de incalzire cu infrarosu este identic cu cel dupa care Soarele incalzeste Pamantul prin intermediul radiatiilor infrarosii, acestea fiind benefice pentru sanatate, usor absorbite de corpul uman. Beneficiile acestora sunt recunoscute de toata lumea medicala. Aceasta metoda confera deplina siguranta in exploatare prin faptul ca nu utilizeaza flacara, filamente incandescente, recipiente sub presiune sau alte elemente posibil generatoare de pericole.

Adio reviziilor centralei electrice!

Daca pana acum trebuia sa faceti numeroase revizii centralei electrice si sa stati cu grija unor posibile scapari de gaze, cu ajutorul acestui sistem de incalzire ati scapat si de aceste probleme! Metoda confera siguranta deoarece nu se utilizeaza flacara, filamente incandescente sau recipiente sub presiune.

Fara calorifere

Puteti spune „adio” caloriferelor inestetice, centralelor pe gaz sau electrice! Utilizand filmele de incalzire prin infrarosu, locuinta dumneavoastra va arata impecabil, fara ca designul ambiental sa fie stricat de diferite elemente de incalzire.

Filmul este alcatuit din doua folii de poliester rezistent la temperatura si foc, intre care sunt inserate: elementul activ, rezistente electrice din vopsea grafitata. Va vine sa credeti sau nu, elementul activ este proiectat sa functioneze la temperaturi intre 36 si 40 de grade Celsius si are puterea instalata de 220 wati/mp. Radiatia este in domeniul lungimilor de unda si nu aveti de ce sa va temeti pentru sanatatea dumneavoastra! Mai mult, aceasta este antibacteriana si antivirotica pentru ca nu incalzeste aerul din incapere, ci corpurile, obiectele si peretii acesteia, corpul uman resimtind o temperatura cu cateva grade mai mare decat aerul.

Un alt motiv pentru care ar trebui sa optati pentru aceasta metoda inedita de a incalzi locuinta este costul redus de instalare, mai mic decat orice alt sistem de incalzire, costuri de intretinere zero si, nu in ultimul rand, costuri de energie, avand in vedere ca sunt necesare doar cateva minute de la pornire si pana cand confera confort termic.

Costul pe metrul patrat de film cu infrarosu se ridica la 35 de euro, aici fiind inclusa si manopera. Sistemul de incalzire cu infrarosu cuprinde filmul si termostatul de ambient cu rol de reglare a temperaturii si protectie electrica. Acesta se poate monta sub pardoseala, indiferent daca aceasta este de fapt parchet, mocheta sau gresie, pe tavan sau pe pereti. De exemplu, daca decideti sa le montati pe tavan, va trebui sa fixati rolele de film cu holtzsuruburi, sa trageti firele electrice pe care le conectati la termostat si apoi sa puneti gips-cartonul. Simplu, nu? Ei bine, aceasta lucrare trebuie facuta doar de echipe specializate.

 

Articol preluat din Revista Casa Mea

Related posts

Finisaje moderne pentru un living open space

Adina Meyers

5 secrete pentru spălarea și hidratarea mâinilor

Adina Meyers

Classic blue, culoarea anului 2020, în designul interior: idei – FOTO

Adina Meyers