In compozitia ikebanelor se folosesc frecvent tulpini si ramuri desfrunzite, tije si frunze cu o silueta deosebita.

Etapele realizarii unui aranjament ikebana (30-40 min):
1. alegerea florilor si a frunzelor ce vor fi folosite in acest aranjament floral: orhidee, crizantema alba, tros rosu, gypsophila, frunze de Stromant sau orice alte frunze va plac.
2. Se pregatesc materialele necesar: un ghiveci de ceramica, o bucata de burete vegetal, un cutit si o foarfeca.
3. Buretele vegetal se taie si se fixeaza in ghiveciul de ceramica. Daca raman goluri, acestea se completeaza cu bucatile ramase.
4. Florile se fixeaza incepand din centru spre periferie. Acestea se taie intotdeauna oblic, pentru a absorbi apa din buretele vegetal. Dupa ce a fost fasonat si taiat la dimensiunea dorita, trosul se asaza in centru.
5. Cele trei fire de orhidee se taie oblic si se pozitioneaza astfel: doua fire in colturile opuse, iar al treilea – asimetric fata de celelalte doua, astfel incat sa formeze impreuna un triunghi.
6. Crizantemele se curata de frunze, pentru a nu da volum inutil aranjamentului. In continuare se taie fiecare buchetel, inclusiv bobocii, dupa care se distribuie uniform. La fel se procedeaza si cu gypsophila, care va completa toate golurile aranjamentului dinspre centru spre margine.
7. Frunzele de cromant se asaza sub firele de orhidee, pentru a da lungime aranjamentului. Celelalte doua frunze se pozitioneaza perpendicular, in partea din spate, si se capseaza astfel incat sa aiba o linie dreapta, care sa puna in valoare firul de tros.

Informatii: designer floral Anca Lupu

Related posts

Gradina din 1920, readusa la viata

Adina Meyers

Intretinerea gardurilor vii toamna

Adina Meyers

Microplante bio și flori comestibile: ce delicii se ascund în grădina ta – FOTO

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe