Amenajari Exterioare

Sisteme de incalzire exterioara – pentru o gradina vesnic verde

Considerati ca gradina este sufletul locuintei dumneavostra si de aceea va doriti ca aceatsa sa fie vesnic verde si inflorita, chiar daca este iarna?

Inginerii peisagisti si firmele de specialitate vin cu solutii ingenioase care va vor ajuta sa va indepliniti dorinta.

Firmele de specialitate propun solutii de incalzire exterioara pentru gradini inflorite si iarna. În acest caz puteti allege dintr-o gama extrem de variata de sisteme care functioneaza pe baza unei tehnologii cu metale amorfe, hidraulice sau electrice. Cele mai populare sisteme de încălzire exterior sunt cele subterane cu benzi/panglici sau plasa din aliaj şi cele de suprafata pentru incalzirea/protectia tevilor, jgheaburilor, burlanelor, rigolelor si santurilor. Aceste sisteme permit, pe langa topirea ghetii si a zapezii din zona rigolelor de flori sau a gazonului, incalzirea unei arii extinde de teren.

Un alt tip de instalatie de incalzire al gazonului este cel care functioneaza ca un sistem de incalzire prin pardoseala. Sub gazon se aseaza conducte, prin care, la nevoie circula apa calda.

Odata pus in funtiune sistemul se incalzeste in doar cateva minute si repartizeaza uniform caldura, terenul ajungand la o temperature optima plantelor din gradina.

 Aceste sisteme pot fi utilizate atat sub gazon (terenuri de joaca, sport sau sere), sub rigolele de flori, in jurul copacilor sau sub placi de beton, asfalt, pietre de pavaj si pietris. Sistemul se bazeaza pe o tehnologie simpla si genereaza costuri extrem de reduse de operare si intretinere. La capitolul dezavantaje puntam costurile mari de achizitionare, transport si montare a sistemului, operatiuni pentru care este obligatoriu sa apelati la o firma de specialitate. In plus, in cazul aparitiei unei defectiu, este foarte posibil sa platiti, din nou, o suma mare de bani pentru repunerea in functiune a gazonului.

Benzile din aliaje care asigura disiparea caldurii sunt realizate prin turnarea unui aliaj metalic topit pe un cilindru care se roteste foarte repede, urmata de racirea imediata a acestuia.

Related posts

Piese esențiale în amenajarea unui stand expozițional de succes

Adina Meyers

Intretinerea si protejarea pomilor fructiferi la inceputul primaverii: etape si metode de lucru

Adina Meyers

Din ce este compus un sistem de panouri fotovoltaice

Adina Meyers