Producătorii de mobilier par plini de imaginație atunci când vine vorba de camera copilului. De cele mai multe ori, pare că cele mai frumoase produse de amenajare le sunt destinate copiilor, de aceea procesul de amenajare a camerei copilului poate decurge greu – oferta mare, greu de făcut o alegere.

Sunt câțiva pași esențiali după care te poți ghida atunci când amenajezi camera copilului.

Cum alegi culoarea

Atunci când amenajezi camera copilului trebuie să acorzi o mare atenție culorilor pe care le alegi. Vorbim, în primul rând, despre culorile pereților și apoi despre culoarea mobilierului din camera copilului. Culorile tonice, contrastante îl va agita – oranj, verde tare, albastru sau fucsia, pe când culorile pastelate vor avea efectul invers. Cel mai indicat pentru amenajarea camerei copilului este să ai un perete de interes într-o culoare tare, iar restul alb sau o culoare complementară celei principale. O altă variantă pentru amenajarea camerei copilului este în culoarea textilelor: pot fi în aceeași culoare cu cea a peretelui de interes sau tot una complementară – rețeta este garantată.

Cum alegi mobilierul 

Cei mai mulți părinți se gândesc la investiții pe termen lung atunci când amenajeaz camera copilului, așa că mobilierul cel mai indicat în acest caz este unul din lemn masiv și care își schimbă mărimea cu ușurință – vorbim mai ales de cazul patului. Există pe piață paturi pentru camera copilului care își pot modifica lungimea în funcție de cât de repede crește cel mic. Alege mobilierul într-o culoare naturală de lemn, astfel încât atunci când va trebui să iei un dulap nou, dar și un pat să nu trebuiască să alergi prin oraș după un dulap în culoarea specială a patului – aici vorbim de verde, roșu, portocaliu.

Cum alegi textilele 

Perdelele, covorul și așternuturile de pat sunt esențiale în camera copilului. Alege-le în acord cu vârsta lui, iar cel mai bine mergeți împreună la cumpărături și ține mereu cont de părerea lui. Spre deosebire de mobilier, acestea sunt o serie de produse care pot fi schimbate mai ușor pe măsura ce copilul crește.

Spațiul pentru joacă 

Este foarte important ca în camera copilului să existe destul spațiu pentru joacă. Nu uita că joaca este, în acest moment activitatea lui principală de care trebuie să ții cont atunci când îi amenajezi camera. Acesta poate fi amplasat între pat și dulap, pe un covor special cu aderență pentru a evita accidentele neplăcute.

Text: Sânziana Iaru
Foto: Jill Bunk Beds, www.jellybeangroup.com, 

Related posts

Idei isteţe de a recicla sticlele din plastic

Adina Meyers

Cum să alegi un ciocan potrivit

Adina Meyers

Amenajare living: culori recomandate pentru pereții din camera de zi

Adina Meyers