Garsonierele sunt locuințe mici, care, adesea, trebuie să integreze mai multe funcțiuni. Prin urmare, amenajarea lor necesită mai multă atenție și eforturi mai mari pentru a se obține cele mai bune rezultate.

Suprafața unei garsoniere poate fi exploatată în așa fel încât să ofere confortul unui apartament cu două camere. Acest lucru presupune adăugarea unor noi funcțiuni, cum ar fi dormitorul.

Un pas important în amenajarea unei garsoniere constă în evaluarea corectă a spațiului și stabilirea exactă a funcțiunilor. Apoi, trebuie găsite cele mai bune soluții de a maximiza spațiul disponibil.

În acest context, culorile sunt foarte importante. Într-un spațiu restrâns, cum este o cameră de garsonieră, trebuie eliminate culorile închise sau folosite cu moderație. Nuanțele închise fac încăperea să pară mai mică, în timp ce culorile deschise ajută spațiul să pară mai mare.

Dintre culori, se recomandă albul, nuanțele deschise sau pastelate. Acest lucru este valabil și pentru perdele, care ar trebui să aibă o textură fină. Un spațiu mic poate fi evidențiat prin intermediul luminii naturale, de aceea perdelele nu trebuie să împiedice pătrunderea luminii.

Mobilarea garsonierei reprezintă o altă etapă importantă. Mobilierul multifuncțional joacă mai multe roluri și îți permite să economisești spațiu prețios. De asemenea, cu ajutorul unor piese de mobilier pot fi delimitate anumite arii, cum ar fi bucătăria de living sau livingul de dormitor.

Separarea funcțiunilor se poate face și prin intermediul finisajelor, culorilor sau textilelor (perdele). O variantă interesantă constă în crearea unei pardoseli pe două nivele. De exemplu, pe primul nivel poate fi amenajată zona de zi, iar pe nivelul superior poate fi amenajat dormitorul sau un spațiu de studiu.

Oglinzile contribuie la amplificarea vizuală a spațiului. Se poate opta pentru o oglindă mare, fixată direct pe podea/în perete sau se pot alege dulapuri cu uși din sticlă.

Sursă foto: www.pinterest.com

 

 

Related posts

Omnires – colecția Contour de Paulina Shacalis

Adina Meyers

Cum să alegi mobilierul pentru dormitor pentru a rezolva problema spațiului de depozitare

Adina Meyers

Verde este culoarea anului 2021! Din motive bine întemeiate, căci reprezintă tot ce ne dorim: spații exterioare, aer curat și libertate. Înainte de a crea un concept verde, începeți să vă întrebați ce nuanță de verde vi s-ar potrivi cel mai bine.

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe