LifeStyle

Ce gustări preferă copiii când sunt la școală și care sunt cele pe care le consumă acasă?

Gustările dintre mesele principale sunt foarte importante pentru copii. Orele de la școală, alergatul și joaca din parc sau temele de acasă pot fi epuizante pentru cei mici, așa că o gustare la timpul potrivit asigură aportul necesar de nutrienți și, desigur, energie pentru celelalte activități din timpul zilei.

Când vine vorba de pregătirea gustărilor pentru școală, parc sau acasă, părinții și copiii au alegeri diferite. Copiii consideră că micile gustări sunt un prilej bun de a mânca ceva dulce și sunt mai atrași de dulciuri sau lactate, în timp ce părinții sunt atenți să le includă în meniu gustări diversificate, care să fie și sănătoase și atractive pentru cei mici. Însă, care sunt gustările preferate de copii atunci când se joacă acasă și care care sunt cele pe care le preferă atunci când aleargă în parc sau sunt la școală?

Gustările de acasă – ce preferă copiii să mănânce vs. ce preferă părinții să le pregătească

Potrivit unui studiu realizat de Lidl cu privire la alimentația echilibrată la copii, în medie, un copil între 3 și 10 ani mănâncă 3 mese gătite și ia 2 gustări între acestea.

Atunci când sunt acasă și se joacă cu figurinele și jocurile preferate sau fac teme, copiii sunt mai degrabă atrași de alimente dulci, precum prăjituri realizate în casă, eugenii, dar și de alimente sărate, precum covrigei, biscuiți sau sărățele. Totuși, pentru a diversifica și echilibra alimentația, între mese, părinții includ și alte tipuri de alimente, gustoase și hrănitoare.

83% dintre părinți obișnuiesc să le dea copiilor fructe proaspete, care să le ofere acestora suficiente vitamine. Pe locul doi, în proporție de 58%, în topul gustărilor pe care preferă să le dea părinții copiilor sunt iaurturile și alte tipuri de lactate, care să le ofere aportul necesar de calciu. În topul gustărilor pregătite de părinți se află și alimentele preferate de copii, precum biscuiții și cerealele.

Care sunt alimentele pe care le includ părinții în pachetul pentru școală sau în rucsăcelul din parc?

Pachetul pentru școală sau parc este destul de important, mai ales că sunt orele când copiii consumă cea mai multă energie. Pentru ca alimentația celor mici să fie cât mai echilibrată, părinții sunt foarte atenți să pregătească gustări atractive pentru copii.

85% dintre părinți sunt de părere că cea mai potrivită gustare la școală sau în parc este sandwich-ul. Este suficient de consistent și hrănitor astfel încât copiii să nu se confrunte cu senzația de foame. În plus, conținutul acestuia poate fi diversificat cu cașcaval, mezeluri, salată verde, roșie, castravete și alte mixuri. Totodată, 54% dintre părinți preferă să le ofere copiilor fructe proaspete, potrivite mai ales în pauzele de la școală. Printre alimentele care sunt luate în considerare de către părinți, în pregătirea pachetului pentru școală, se află și biscuiții, napolitanele și prăjiturile sau produsele de patiserie făcute în casă.

Cum îi pot convinge părinții pe cei mici să încerce gustări diverse?

Din dorința de a le oferi copiilor o alimentație diversificată, părinții apelează la diverse trucuri prin care să îi convingă pe cei mici să încerce preparate noi sau care le displac. Conform studiului, 53% dintre părinți aleg să prepare același meniu întregii familii, iar 46% combină alimentele care le displac copiilor cu cele pe care aceștia le plac.

O altă metodă pe care 6 din 10 părinți o consideră foarte bună este prezentarea alimentelor noi într-o formă jucăușă, prin care să îi ajute pe copii să se împrietenească cu ele și prin urmare să le și încerce. Pentru a veni în sprijinul părinților, Lidl a lansat noua campanie Stikeez, ce răspunde nevoilor părinților identificate în studiu, astfel că până pe 9 iunie, noile figurine, sub formă de legume, fructe și diferite alte alimente și gustări, sunt disponibile în magazinele Lidl din toată țară.

Echilibrul alimentar constă, pe lângă respectarea celor trei mese principale, și în oferirea unor gustări hrănitoare. Conform aceluiași studiu, în medie, un copil între 3 și 10 ani consumă aproximativ 1 litru de apă zilnic, iar la masă petrec în jur de 22 de minute, timp pe care îl petrec de cele mai multe ori cu ceilalți membri ai familiei. De asemenea, atunci când vine vorba de alegerea alimentelor pe care le consumă copiii, 64% dintre părinți spun că merg împreună la cumpărături, astfel încât să le explice acestora alimentele pe care le vor folosi în prepararea meselor.

Studiul Lidl a fost desfășurat cu sprijinul agenției ISense Solutions, pe un eșantion de 715 respondenți, din mediul urban, femei și bărbați, care au copii cu vârstă între 3 și 10 ani, care gătesc pentru copii cel puțin o dată pe săptămână și sunt decidenți în privința cumpărăturilor alimentare pentru copii.

 

 

Related posts

Merita sa investim intr-o bicicleta fitness? Afla cateva pareri si sfaturi care sa te ajute sa alegi cel mai bun model

Adina Meyers

Apartamente de 5 stele in centrul orasului, la InCity Residences

Adina Meyers

Gealan lanseaza spotul TV de promovare a sistemului S9000

Adina Meyers