Amenajari Exterioare

Idei de amenajare pentru grădina din fata locuintei tale

Asadar, intre casa si, in special fatada casei, si gradina din fata ei trebuie sa existe o comunicare, o armonie pentru ca imaginea de ansamblu sa arata foarte, foarte bine. Scopul ei este acela de a infrumuseta si mai mult exteriorul casei, indiferent de suprafața pe care o ocupă.

Astfel, o casa construita in stil clasic, nu foarte mare, situata intr-un cartier linistit, merita o gradina ca in povesti. Alegeti un gard jos, compus din mai multi „tarusi” si flori si arbusti de mici dimensiuni, asezati simetric, de o parte si de alta a intrarii in casa. Daca exteriorul casei este colorat, optati pentru o cromatica asemanatoare si in cazul florilor, iar garduletul poate fi vopsit alb pentru un constrast desprins din cartile de povesti.

O casuta, tot de mici dimensiuni, construita in stil country-chic, poate pastra acelasi gard din „tarusi”, insa axati-va mai mult pe plante verzi si mai putin pe flori. Puteti planta chiar si 1-2 copaci si neaparat trebuie sa aveti o alee „serpuita” din piatra naturala care sa duca la intrarea in casa.

In ceea ce priveste casele traditionale, de dimensiuni mai mari, inalte si impozante, acestea au nevoie de o gradina ingrijita perfect, pana la cele mai mici detalii. In acest caz, vegetatia compusa din arbusti simetrici, cu forme geometrice, denota o prestanta anume. Gazonul trebuie sa fi impecabil, iar ca elemente de design, puteti adauga cateva decoratiuni din fier forjat.

In functie de pozitionarea casei, puteti avea o gradina „supra-etajata” in partea din fata. In aceasta situatie, gardul poate lipsi, iar alegerea plantelor pe fiecare „etaj” se va face tinand cont de inaltimile lor. Recomandarea noastra este sa optati pentru plante „suple” si inalte.

Poate cea mai usoara amenajare este aceea in care va folositi foare mult de fatada casei. Aceasta idee poate fi pusa in practica daca constructie este prevazuta cu mai multe ferestre pentru a avea un impact mai mare decorarea noastra. Ghivece mari, cu flori „curgatoare”, multiculore, agatate la fiecare fereastra, nu doar infrumuseteaza, ci sunt potrivite pentru lipsa unei gradini.

In galeria foto veti gasi imagini care va pot inspira pentru a amenaja o gradina de vis.

 

Related posts

Adina Meyers

Sfatul specialistului: Izolaţi pereţii exteriori şi acoperişul

Adina Meyers

Secretele unui gazon frumos si sanatos

Adina Meyers