Amenajari Exterioare Balcon si terasa

Cum sa creezi un aer retro in bucataria ta

Nu oricine se da in vant dupa stilul clasic sau modern si-si amenajeaza bucataria cu elemente de decor standard, usor de gasit in orice magazin. Ei bine, exista si persoane rebele, nonconformiste sau atrase de stiluri de mult apuse, cum este cel retro.  

Pentru a obtine o bucatarie cu look retro, este important modul in care imbini elementele de decor. Un singur material, o culoare sau o singura piesa de decor nu va contura o amenajare retro.

Pentru pereti sunt recomandate finisaje precum faianta care imita piatra sau care reprezinta ansambluri geometrice in culori puternice, ori pe tapet cu diverse modele: buchete de flori, carouri, cercuri, linii curbe, simboluri grafice etc.

In ceea ce priveste pardoseala, sunt potrivite placile de gresie cu modele geometrice in contrastul alb-negru. Se mai pot folosi si finisaje in culori neutre (linoleum) sau in nuante naturale (parchet din lemn), daca mobilierul si celelalte elemente de decor sunt realizate in stil retro.

Stilul retro are la baza culori vesele, vibrante (galben intens, turcoaz, oranj, verde, rosu), prin urmare, acestea trebuie sa se regaseasca la mobilier sau electrocasnice. Un efect decorativ puternic il au in decor aparatele electrocasnice colorate.

In galeria foto iti oferim o colectie bogata de bucatarii amenajate in stil retro, in care vei regasi caracteristicile mentionate mai sus.

Sursa foto: http://www.pinterest.com

 

Related posts

4 decoratiuni care dau viata oricarui birou

Adina Meyers

STIHL surprinde din nou industria de peisagistica cu doua noi utilaje pentru ingrijirea gardurilor vii

Adina Meyers

Cum organizati corect curtea – partea I

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe