LifeStyle

Hommage à Sisi 180 de ani – un eveniment tribut unic în București

Pe 24 aprilie 2018, de la ora 19:30, Palatul Ion Ghica – Victoria a fost spațiul în care perioada imperială și cea modernă s-au întâlnit într-o poveste despre valori autentice, artă, frumusețe, iar oaspeții au fost invitați să pătrunda în lumea fascinantă a împărătesei Elisabeth a Austriei si Regină a Ungariei. Cu 180 de ani în urmă, se naștea Elisabeta de Wittelsbach –  Sisi. Ca un omagiu adus spiritului său liber și fascinant, iubirii față de oameni, dar și valorilor care i-au ghidat activitatea politică, a avut loc un eveniment cu temă imperială, unde eleganța și rafinamentul îmbinate cu dinamismul și libertatea de mișcare au fost laitmotivele celor 24 de ținute pregătite de designerul român Alexandra Calafeteanu și de invitatul special – designerul austriac Claus Tyler.  

Frumusețea și feminitatea au transformat-o pe Elisabeth a Austriei într-o muză, iar curajul și generozitatea i-au adus titulatura de ”împărăteasa oamenilor”. În cinstea unor valori pure, a unei femei-simbol, chiar în ziua aniversară a căsătoriei cu Franz Joseph s-a reeditat o seară la palat, unde eleganța de atunci o întâlnește pe cea din zilele noastre, iar acordurile de pian și vioară au creat duetul perfect care să vorbească despre împărăteasa Sisi.  

În compania a peste 250 de persoane – reprezentanți ai celor mai importante companii, ai ambasadelor Austriei, Germaniei, Ungariei, Poloniei, Greciei, Frantei, Italiei, Albaniei, Malaysiei printre care si Excelenta Sa, doamna Tamar Samash Ambasador al Israelului, Alteta Sa Mihai de Laufenburg, ai media și numeroaselor persoane publice: Andreea Berecleanu, Rucsandra Hurezeanu, Sonia Argint – Ionescu, soprana Irina Baiant, Tuncay Ozturk, Loredana Dinu, trupa Amadeus, Giulia, Xonia, Alina Eremia, Rocsana Marcu, evenimentul a fost deschis de doamna Vera Maier –  atașatul comercial al Ambasadei Austriei, care a introdus audiența în perioada Casei de Habsburg.

Într-o atmosfera regală, asigurată de arhitectura spectaculoasă a spațiului, 24 de modele au pășit, rând pe rând, prezentând diferite interpretări ale unei Sisi moderne, dar la fel de feminine, delicate și cu o forță interioară puternică, care îi conturează personalitatea și atitudinea. Designerul Alexandra Calafeteanu a transpus stilul Impărătesei Elisabeth în colecția – capsulă dedicată acesteia, punând accent pe senzualitatea și feminitatea lui Sisi, prin rochii elegante, cu umeri goi, crăpături mari pe picior, din materiale grele și cu imprimeuri reprezentative inspirate din cele mai importante momente ale vieții sale.

Designerul austriac Claus Tyler a folosit materiale inspirate din celebrele rochii ale Impărătesei, reinterpretând-o pe Sisi într-o femeie cosmopolită, conștientă de puterea și feminitatea ei si tocmai de aceea este autoritatea în jurul căreia se desfășoară întreaga intrigă. Piesele vestimentare alese de designer fac parte din colecția ”Dynasty”, dedicată triumfului esteticii opulente și un tribut adus forței inimaginabile ale unei femei, reprezentate de mixul între texturile dure cu cele fine și de contrastele cromatice puternice.

Casa austriacă de bijuterii FREYWILLE a completat interpretarea designerilor cu accesorii din colecția Hommage à Hundertwasser – Imperial. Ca o reprezentare simbolistică, colecția Imperial reflectă spiritul împărătesei prin culorile puternice, motivele artistice și prin prețiozitatea materialelor folosite.

Tot ca o subliniere a metamorfozei prin care a trecut împărăteasa Sisi, FREYWILLE a expus în cadrul evenimentului și cea mai recentă colecție, unde motivul central sunt fluturii și libelulele. Având ca inspirație motive tipice Art Nouveau, casa austriacă de bijuterii cu email, FREYWILLE, a creat o nouă versiune impresionantă a colecției PAPILLON, în nuanțe intense de violet (declarată culoarea anului 2018) și monturi placate cu aur roz de 24k.

Cum o legendă a fost și părul lung al împărătesei Sisi, care era coafat cu atenție doar de coafeza personală, Fanny Feifalik, aseară, și coafurile modelelor au avut un rol important în cadrul prezentărilor de modă din cadrul evenimentului. Rowenta a realizat coafurile cu ajutorul ondulatorului Rowenta Premium Care Precious Curls și plăcii de îndreptat părul Rowenta Premium Care Liss & Curl. Rezultatul: bucle spectaculoase, realizate rapid, cu grijă deosebită pentru păr, așa cum și-ar dori o Sisi contemporană.

Cel mai mult Sisi a iubit natura, petrecând ore în șir, rătăcind în mijlocul ei. Tocmai de aceea, brandul de centre comerciale VIVO!  al Immofinanz a adus în cadrul evenimentului un perete creat din flori naturale, unde invitații s-au fotografiat, bucurându-se de cadrul natural.

Printre partenerii evenimentului s-au numarat și:Therme Bucuresti, Elegant Catering, Chivas, Ritter Sport, Tort de Bezea, El Unico, Athénée Palace Hilton, Oriflame, Keune, Estella Blue, Allianz Tiriac, Idea Fiori, Aba Make-up Academy, Rue des Modeles, déjàvu Models Management si MUR Models.

Hommage à Sisi – reinterpretarea contemporană în numele iubirii, frumuseții și eleganței-  a unei femei-simbol!

Related posts

Ziua ADN la Muzeul Antipa

Adina Meyers

15 articole esențiale de care aveți nevoie vara aceasta

Adina Meyers

Cel mai mare buchet de trandafiri, 1001 fire, livrat cu dragoste de Valentine’s Day

Adina Meyers