Practic

Idei de amenajare pentru balcon

Dacă locuiești la bloc nu înseamnă că nu te poți bucura de un spațiu de relaxare în aer liber. Acesta este balconul. Cu puțină imaginație îl poți transforma într-un adevărat loc de relaxare pentru tine și cei dragi ție.

Este foarte simplu să realizezi un colț frumos de balcon sau terasă, iar noi îți arătăm mai jos câteva idei creative de la care poți porni amenajarea terasei sau a balconului.

Este important să te folosești de tot spațiul pe care îl ai la dispoziție. Pentru acest lucru poți alege un mobilier în culori naturale. Astfel, vei crea senzația unui spațiu generos. Găsești pe piață multe variante de mobilier pentru balcoane mici, ar trebui să profiți de ele.  Alături de mobilier, mai există un truc de amenajare: dinamismul. Acesta va crea tot o impresie de spațiu larg și este foarte simplu de obținut prin folosirea textilelor. Poți folosi mai multe culori și texturi; important este să alegi ceea ce te reprezintă.

Un balcon mic nu trăiește dacă nu are și câteva ghivece cu flori colorate. Dacă ești o persoană ocupată alege flori care pot fi ușor de îngrijit și care nu sunt pretențioase, la care poți adăuga un deck din lemn. Așa vei putea păși oricând în picioarele goale pe aici fără să ai senzația că te-ai murdărit mereu de praf. 

Într-un balcon ceva mai mare poți adăuga, pe lângă masa cu scaune, și o canapea pentru relaxare. Aici te poți juca și mai mult cu contrastele. De exemplu, poți opta pentru o masă maro; ea poate face o echipă bună cu turcoazul regăsit poate în perna de pe scaun, canapea și covor. Este o opțiune pentru terasa sau balconul tău dacă îți plac contrastele.

Mai poți alege și amenajarea unui balcon care să se continue un pic și în casă. Poți acoperi solul solul cu o mochetă care imită gazonul de iarba tunsă la milimetru din fața casei și, de ce nu, poți instala aici, într-un colț, chiar un grătar. Nu știm, însă, ce o să zică vecinii despre miresmele care ajung la ei în zilele în care grătarul va fi pus în funcțiune.

 

Related posts

Acvariu integrat in insula de bucatarie

Adina Meyers

Plante aromatice care pot fi crescute în ghiveci în apartament – FOTO

Adina Meyers

Cum sa amenajezi un spatiu potrivit pentru distractii in locuinta ta

Adina Meyers