LifeStyle

Industria de mobila din Romania se pregateste de BIFE-SIM

Spectacolul de forme si idei” este deschis publicului intre 10 – 14 septembrie 2014, la Centrul Expozitional Romexpo. Editia din acest an a targului international de mobila, echipamente si accesorii a atras, de asemenea, participarea mai multor companii de prestigiu din tari precum China, Danemarca, Germania, Italia, Republica Moldova, Polonia, Spania, Turcia si Ucraina.

Organizatorii au oferit presei, in premiera, informatii despre cea mai noua editie a targului international de mobila, echipamente si accesorii – BIFE-SIM. In cadrul conferintei de presa premergatoare deschiderii oficiale a evenimentului, care va avea loc pe 10 septembrie, Catalin Trifu, director general Romexpo, si Aurica Sereny, presedintele Asociatiei Producatorilor de Mobila din Romania (APMR) au vorbit reprezentantilor mass-media informatii importante – atat referitoare la BIFE-SIM, cat si la industria de mobila din Romania.

Realizata sub semnul inovatiei, aceasta manifestare va aduce numeoase premiere, constituindu-se intr-un punct de atractie atat pentru vizitatorii specialisti cat si pentru publicul larg. Ca prezenta, actorii principali, firmele, in numar de 325 in acest moment, provin in principal din Romania, dar si din Bulgaria, China – iata China o prezenta care tinde sa devina permanenta la targul nostru de mobila, cel putin privind ultimele editii – Danemarca, Germania, Italia, Republica Moldova, Polonia, Spania, Turcia si Ucraina, iar suprafata de expunere totalizeaza peste 30.000 metri patrati. In ceea ce priveste dinamica targului, inregistram o crestere cu 10% atat a numarului de expozanti, cat si a suprafetei expozitionale ocupate. Dintre companiile participante este de mentionat faptul ca 110 sunt producatori romani de mobilier”, a declarat Catalin Trifu, director general ROMEXPO S.A.

Industria de mobila este un domeniu in dezvoltare, care a reusit sa depaseasca perioada de criza. Anul trecut, productia industriala a crescut cu 10,1%, iar in primele 5 luni ale acestui an a crescut cu 8,5%. A crescut in acelasi timp exportul, anul trecut cu 16,8%, anul acesta avem o crestere de 11,2%, calculata pe aceeasi perioada mentionata. As dori sa mentionez ca aceste cifre au fost inregistrate in conditiile in care – cunoasteti foarte bine – sunt reale probleme pe pietele externe si ma refer aici in special la Rusia si Ucraina”, a declarat Aurica Sereny, presedintele Asociatiei Producatorilor de Mobila din Romania (APMR).

Vesti bune vin si de pe piata interna, unde sunt inregistrate, de asemenea, cresteri. „2014 este primul an in care a inceput sa creasca consumul intern cu 7,4%, firme de prestigiu deschizandu-si in continuare magazine. Ne bucuram ca are loc o revenire a pietei interne pentru ca trebuie sa avem o structura corespunzatoare atat la export, cat si pe piata interna”, a continuat presedintele APMR.

In fata publicului roman si strain, targul se va contura ca o experienta noua, menita sa largeasca orizontul vizitatorului interesat de produse de mobilier de calitate si de un design contemporan. Calitatea, noutatea şi originalitatea produselor sunt caracteristicile-cheie ale producatorilor de mobila pentru a deveni mai competitivi in viitor. Cei interesati pot afla de la specialisti cum trebuie sa arate modelul placut – ales, in ambientul personalizat de acasa.

Punctul de atractie pentru studentii facultatilor de arte si ai facultatilor de specialitate din industria lemnului este adus si in acest an de catre Asociatia Producatorilor de Mobila din Romania la BIFE-SIM 2014, anume Concursul National de Design de Mobilier. Competitia reprezinta un act de concepere si de realizare a produselor de-a lungul timpului, tinand seama de evolutiile si inovatiile din domeniile: materialelor, tehnologiilor si procedeelor industriale noi. Concursul se desfasoara in doua etape: prima este cea de proiectare, iar cea de-a doua vizeaza produsul realizat. Toate obiectele realizate vor fi expuse in cadrul Targului International de Mobila, Echipamente si Accesorii, BIFE-SIM, intr-un stand anume pregatit, in perioada 10-14 septembrie 2014. Tot atunci vor fi alesi si premiati in cadru festiv, castigatorii celei de-a doua etape a Concursului de Design.

BIFE-SIM se adreseaza si celor mai mici designeri dintre noi. Sub conceptul «De-a design-ul», Asociatia «De-a arhitectura» si APMR au realizat un atelier de creatie si construit machete pentru piese de mobilier, iar participanti au fost 13 copii. Prototipurile machetelor vor fi expuse la Targul International de Mobila, Echipamente si Accesorii, in perioada 10 – 14 septembrie.

Tot in cadrul BIFE-SIM va avea loc o noua editie a Conferintei de Design. Dupa “Design, Concept of Living” si “Design is pure lust” organizatorii sunt pregatiti sa prezinte publicului o noua fata a Conferintei de Design, sub titlul “Life in Design”. Abordand un concept nou, menit sa intregeasca experienta participarii la eveniment, conferinta “Life in Design” va depasi sfera clasica a design-ului de mobilier, valorificand implicarile acestuia in toate aspectele vietii.

Astfel, pe 11 si 12 septembrie in Sala Iorga din Pavilionul C6 speakeri de renume vor schita design-ul in materie de grafica, media, mobilier, produs, afaceri, decoratiuni si multe altele. Urmand principiul conform caruia “design” este in tot ceea ce ne inconjoara, toti cei din jurul nostru sunt arhitectii, respectiv designerii propriilor vieti sau alor noastre, prima zi de conferinta – 11 septembrie – va reuni invitati din domenii diverse (grafica, publicitate, arte, media etc.) care vor adapta definitia design-ului pentru fiecare dintre ariile pe care le reprezinta sub titlul “It’s all about design”.

BIFE-SIM 2014 este organizat de Romexpo si co-organizat de Asociatia Producatorilor de Mobila din Romania, Camerele de Comert si Industrie din Romania si Euroexpo.

Pentru mai multe detalii accesati : www.bife-sim.ro.

Related posts

Reteta de salata preferata de pielea ta

Adina Meyers

Intreprindere internationala de familie

Adina Meyers

Business Days 2015 – un debut de succes

Adina Meyers