Amenajari Exterioare

Gradina Feng Shui

O gradina nu poate fi doar frumoasa si colorata, ci si plina de energii pozitive. Pentru aceasta trebuie sa tineti cont de cativa pasi simpli care sa transforme gradina intr-un spatiu Feng Shui.

In primul rand, aveti grija ca gradina sa aiba o forma bine definita, de preferinta dreptunghiulara, cu granitele trasate corect si drept cu ajutorul unui gard din lemn sau fier forjat ori a unui gard viu. O astfel de gradina trebuie decorata in functie de elementele faste pentru fiecare punct cardinal. De exemplu, in partea de nord alegeti mobilier din otel, pentru sud si est – lemn, iar pentru vest – metal, piatra, granit, caramida si orice alt material vopsit in alb.  

Nu este indicat sa asezati banci in parti expuse ale gradinii. In plus, aveti grija ca bancile sa fie bine intretinute, pentru ca mobilierul stricat va genera energii negative.

In ceea ce priveste plantele, este indicat sa alegeti: plante de jad, bujori, coroana argintie, crizanteme, filodendron, flori de prun, bambus, narcise, crini, piesici decorativi, magnolii, portocali, lotusi, lamai verzi si orhidee. Evitati plantele precum cactusii, trandafirii, copaceii bonsai ori plantele cu spini, care se potrivesc numai in exteriorul proprietatii.

Acordati o atentie deosebita si mult timp fiecarei plante in parte, pentru ca in caz contrar se va genera o energie Yin nedorita. Intr-o astfel de gradina nu trebuie sa uitati pentru nimic in lume de un curs de apa, care se spune ca aduce prosperitate.

Un loc de meditatie este un alt element plin de incarcatura energetica, ce va transforma gradina intr-un loc special.   

Related posts

15 idei pentru folosirea spatiului de sub scarile interioare

Adina Meyers

STIHL își crește gama de motocoase cu acumulator pentru profesioniști

Adina Meyers

Sfaturi și produse pentru personalizarea aspectului piscinei

Adina Meyers