Home LifeStyle Practic

Ghid în caz de furtună: Ce trebuie să facem să nu fim loviţi de fulger

În perioada aceasta, există o posibilitate mare de a fi surprinşi afară în timp ce se declanşează o furtună, astfel că e necesar să ştim ce măsuri de precauţie să luăm pentru a nu fi loviţi de fulger.

A sta ghemuit pe pământ când ne prinde furtuna nu este recomandabil. Cel mai bine este să ne adăpostim cât mai repede în cea mai apropiată clădire sau într-o maşină.

O recomandare esenţială este ca, în timpul unei furtuni, să nu vorbim la telefonul mobil, bun conducător de electricitate din cauza pieselor din metal din interior, fiindcă ne putem expune trăsnetelor. Fiind ţinut aproape de ureche şi gură, telefonul mobil înlesneşte pătrunderea trăsnetului în organism şi creşte riscul de deces.

La fel și să nu avem asupra noastră obiecte metalice, de exemplu o umbrelă, o undiţă sau alte unelte metalice, care sunt conductoare de electricitate şi care ne pot pune serios în pericol viaţa.

De asemenea trebuie să ne îndepărtăm de apă şi să evităm înotul, întrucât şi apa este conducătoare de electricitate.

Trebuie să ne îndepărtăm de ape, garduri, şine de tren, cabluri şi ţevi sau conducte.

Nu trebuie să încercăm să ne adăpostim sub un copac, deoarecere trăsnetele se pot descărca în aceştia şi pot provoca pagube.

De asemenea, dacă suntem pe bicicletă, trebuie să o lăsăm şi să ne îndepărtăm cât mai mult de ea.

Trebuie neapărat evitate activităţi precum pescuitul, înotul sau ieşitul cu cortul când este vreme de furtună.

Când observăm că se apropie declanşarea unei furtuni, nu trebuie să întârziem, ci să ne căutăm cât mai repede un adăpost.

Related posts

Conceptele nordice KUMA pentru proiectele rezidențiale

Adina Meyers

Desene pe pereti

Adina Meyers

3 pași pe care trebuie să îi faceți înainte de curățenia de primăvară

Bianca Ion

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe