Decor

5 locuri neașteptate în care poți decora cu plante

Dacă dețineți plante de apartament, probabil că le-ați situat în spațiile evidente – poate că ați ascuns câteva pe pervazul ferestrei sau pe raft.

Dar dacă colecția dvs. de plante a crescut considerabil în ultimul an – ceea ce este cazul pentru mulți – s-ar putea să vă întrebați unde le mai puteți pune.

Pentru a vă ajuta să încorporați viața plantelor în fiecare centimetru al casei vă venim în prag cu o serie de idei de locuri neobișnuite în care puteți adăuga puțină culoare.

O notă rapidă înainte de a aprofunda: Toate plantele au nevoie de un anumit nivel de lumină naturală. Dacă oricare dintre camerele menționate nu are o fereastră, asigurați-vă că le puteți ajuta în acest sens.

 

Într-un hol

Holurile pot fi dificile pentru plante. Deoarece acestea nu oferă de obicei multă lumină naturală. Acestea fiind spuse, puțină creativitate poate ajuta.

Puteți pune un cadru metalic cu leduri încorporate care pot ajuta planta să primească lumină. Și totodată să ofere cadru estetic holului.

Ca alternativă este recomandată concentrarea asupra înălțimii și volumului plantelor. Mai ales atunci când le introduceți în spații de trecere ca acesta.

Luați o jardinieră mare sau adăugați-o într-un suport pentru plante sau o masă mică. Dacă este așezat pe podea, el sugerează ca decorul să fie de cel puțin 16 centimetri înălțime și la fel de larg.

Baia ar putea fi un loc ideal, în unele cazuri

Se pare că unele plante adoră aburul unui duș fierbinte.

Așadar, duceți-vă plantele iubitoare de umiditate acolo, dacă aveți o fereastră în baie.

Vă scutește de necesitatea de a stropi plantele dacă necesită mai multă umiditate, în special în lunile mai uscate, mai reci. Baia are grijă de asta pentru tine. Este important insă ca plantele să nu fie atinse de produsele de igienă pe care le folosiți.

În spălătorie

Un alt loc în care plantele tale pot obține o doză de umiditate? Camera în care speli și usuci hainele.

Calatheas și plantele nervoase ar merge bine aici, dar de obicei orice plantă de apartament ar trebui să funcționeze într-un mediu umed.

În ceea ce privește stilul în acest spațiu, rafturile sunt cheia. Puteți crea rafturi personalizate. Pe care să puneți doar unele plante și pe care să aștezați prosoape sau coșulete organizatoare. Veți crea astfel un echilibru.

 

Agățat de tavanul bucătăriei

Aveți un loc în bucătăria dvs. pe care pur și simplu nu îl puteți pirata din punct de vedere al proiectării? Acesta ar putea fi răspunsul dvs. la înfrumusețarea zonei în care vă păstrați coșul de gunoi.

De multe ori există un fel de colțuri ciudate într-o bucătărie care ar putea avea cu ușurință o plantă atârnată de tavan. Doar pentru a oferi încă un mic moment de viață unui colț care altfel ar putea fi puțin incomod sau greu de amenajat.

Deasupra frigiderului

Dacă lucrați în limitele unui spațiu mai mic, aceasta poate fi o alternativă minunată! Grupeaza mai multe plante de diferite dimensiuni aici, în special în casele care nu au prea mult spațiu de podea sau raft.

Singurul lucru pe care trebuie să-l țineți cont este sus, evident, atunci când deschideți și închideți ușa frigiderului. De asemenea, fiind doar conștienți de faptul că un frigider generează mai multă căldură. Așa că solul de ghiveci se poate usca puțin mai repede.  Prin urmare, ar trebui să reglați udarea în consecință.

 

 

Related posts

Aranjamente pentru pernele de pat: Ce spun despre personalitatea ta

Adina Meyers

Un artist britanic de mediu a creat o instalație dramatică într-un portic clasic

Adina Meyers

Top plante care purifica aerul

Adina Meyers