Sursa: https://www.knaufinsulation.ro/

Fațada reprezintă un element important al unei clădiri atât din punct de vedere tehnic al construcției, cât și vizual. Design-ul casei este expresia personalității tale. Astfel fațadele depășesc granițele unui uz pur tehnic, de izolare și protecție a casei, jucând un rol esențial în estetica imobilului. Alegerea fațadei ventilate pentru izolarea pereților exteriori ai casei înseamnă o investiție sigură și durabilă care îți permite să-i oferi casei tale decorul preferat, dar și protecție și un mediu sănătos în interior.

 

O metodă eficientă de izolare a pereților exteriori

 

Fațada ventilată a fost dezvoltată ca soluție pentru fenomenele de ”punte termică” și ”condens”, cele mai frecvente probleme pe care le întâlnești la izolarea pereților exteriori ai casei. O fațadă ventilată are prevăzut un spațiu de aer ce permite aerisirea naturală și continuă a pereților exteriori.

 

Fațada ventilată este o construcție ușoară, fixată la o anumită distanță față de peretele clădirii prin intermediul unei structuri portante metalice, din aluminiu sau oțel care să permită ca materialul de placare sa fie bine prins și rigidizat. Astfel, fațada ventilată poate proteja clădirea de factorii externi: vânt, ploaie, radiații solare, dilatații termice, solicitări mecanice. Totodată, fațada ventilată are un rol de design, fiind durabilă și ușor de întreținut.

 

Acest tip de fațadă este un răspuns modern și util pentru izolarea casei, ce apără întreaga construcție de acțiunea factorilor externi, oferind în același timp protecție fonică și împotriva incendiilor.

 

Care este tehnologia inovatoare de izolare cu fațade ventilate?

 

Plăcile din vată minerală NaturBoard de la Knauf Insulation reprezintă soluția revoluționară pentru izolarea fațadelor ventilate. Având încorporată tehnologia revoluționară ECOSE®, produsele din vată minerală sunt realizate din materiale organice și regenerabile rapid. În plus, le poți monta rapid și ușor, folosind folii, membrane Homeseal dar și benzile de etanșare din gama accesoriilor Knauf Insulation – Homeseal LDS.

 

Despre NaturBoard cu ECOSE® Technology trebuie să știi că sunt produse dezvoltate din grijă pentru tine și natură. Fără formaldehide și fenoli adăugați, vata minerală Natur Board prezintă emisii scăzute în compuși organici volatili (COV) asigurând astfel un mediu mai sănătos la montare și un climat mai curat în interiorul casei. Produsele au proprietăți termice ce își păstrează intacte caracteristicile în timp. În plus, ambalarea facilitează instalarea lor.

 

Promisiunea Knauf Insulation de a inova permanent se reflectă în obținerea celor mai bune materiale de izolare care să te protejeze pe tine dar și mediul înconjurător.

 

Avantajele fațadelor ventilate

 

  • Aerisirea permanentă a pereților exteriori
  • Elimină condițiile ce favorizează condensul, evitând astfel apariția mucegaiului
  • Eficiență energetică prin asigurarea unei temperaturi constante în interiorul clădirii ce se reflectă printr-un consum minim de energie.
  • Protecție la încălzirea în timpul verii și împotriva răcirii accentuate, iarna
  • Izolare fonică prin absorbirea sunetelor exterioare
  • Protecție împotriva incendiilor
  • Montare și instalare rapidă
  • Design personalizat al casei și întreținere ușoară

 

Există numeroase soluții pentru termoizolarea pereților exteriori ai casei tale. Fațadele ventilate cu vată minerală Knauf Insulation reprezintă o variantă eficientă cu un foarte bun raport calitate – preț de luat în calcul. Efectele unei astfel de izolări se întind pe o perioadă lungă de timp și se reflectă într-un mediu mai sănătos și sigur în interiorul locuinței și bugete mai reduse de investit pentru întreținere.

 

Related posts

Solutiile profesionale Sika, acum si in noua gama SikaHome de adezivi si mortare specializate pentru finisarea si amenajarea casei

Adina Meyers

La aniversarea 20 de ani, VELUX România aduce lumină în mansarda lui Popescu Cătălin, câștigătorului concursului Povești din Mansarde

Adina Meyers

Cum sa-ti faci un dressing in mansarda?

Adina Meyers