Un semineu este intotdeauna capabil sa ne faca sa intram intr-o atmosfera placuta, perfecta pentru a petrece serile in familie. Acesta nu ne incanta doar prin caldura pe care o emana, ci si din punct de vedere al aspectului pe care il are. Chiar, oare exista ceva mai placut decat sa stai iarna in fata unui semineu si sa bei o ciocolata fierbinte? Nu credem acest lucru.

In articolul de astazi nu vom discuta despre semineele clasice, pentru casa noastra, ci despre cele de exterior. Acestea sunt populare in special in Statele Unite ale Americii, dar de ceva timp au inceput sa isi faca prezenta si in casele romanilor. Putem spune ca ne permit sa transformam o zona din curte intr-un adevarat living in aer liber; zona in care sa ne putem petrece timpul in zilele sau serile racoroase.

Construirea unei terase care sa includa un semineu de exterior, niste canapele sau fotolii foarte confortabile, precum si o zona de luat masa reprezinta o investiei care cu siguranta te va ajuta sa te relaxezi exact asa cum se cuvine dupa o zi obositoare la lucru. Unde mai pui ca o astfel de terasa va fi si locul perfect de a organiza petreceri, atat in serile de vara, cat si in cele de toamna. Este asadar o optiune de luat in considerare atunci cand ne gandim la modurile de amenajare ale gradinii noastre.

Sunt mai multe feluri in care poti amenaja un semineu exterior pe terasa sau in gradina, existand mai multe modele dintre care poti alege, atat din punct de vedere al stilului, cat si din punct de vedere al materialelor folosite (de exemplu putem alege un semineu placat cu piatra de tipul marmurei Sunny, semineu din piatra poligonala in stil rustic sau un model cu piatra decorativa).

1. Mai jos poti vedea un mod interesant de amenajare a zonei exterioare a unei gradini, amplasand un semineu chiar langa piscina, alaturi de mai multe fotolii confortabile si o masuta. Atmosfera creata va fi una de basm, iar pentru acest model opteaza in special persoanele care isi doresc sa se poata bucura de niste seri romantice alaturi de persoana iubita.

2. Amenajarea in stil rustic a zonei exterioare a unei case este o optiune pentru care tot mai multe persoane opteaza, iar asta pentru ca rezultatul final este unul foarte placut ochiului, reusind sa atraga prin linistea pe care o emana. Mai jos, poti observa cum poti combina culorile cu semineul din piatra in stil rustic, care va da un plus de personalitate gradinii tale. Este o zona de relaxare care iti va face serile de vara si toamna mult mai frumoase.

3. In cazul in care iti plac zonele montane, atunci amenajarea unei terase specifice poate reprezenta o solutie demna de luat in considerare. Dupa cum se poate observa, semineul din piatra se integreaza perfect in decorul in care predomina lemnul.

4. Daca bugetul de care tu dispui este unul limitat nu trebuie nicidecum sa renunti la achizitionarea unui astfel de semineu. Chiar si o abordare mai simpla poate sa fie functionala, dupa cum poti observa in imaginea de mai jos.

Tot ce trebuie sa faci pentru a amenaja un spatiu de relaxare folosind un semineu destinat exteriorului este sa alegi un model potrivit personalitatii tale pe care, mai apoi, sa il integrezi alaturi de celelelte elemente de decor din gradina ta.

 

Related posts

Incep lucrarile de amenajare si constructii

Adina Meyers

Parter+Etaj: 220 mp

Adina Meyers

Casa sanatoasa, mai usor de obtinut decat credeai

Adina Meyers