LifeStyle

Familia regala britanica face o ultima vizita in Romania

Cu aceasta ocazie familia regala a dorit sa le multumeasca celor prezenti pentru sustinerea acestui mare proiect pentru Romania si sa atraga atentia opiniei publice asupra necesitatii construirii acestui centru in Bucuresti. In cadrul evenimentului ASR Printul Edward a dedicat o placheta si un pom comemorativ, special pentru viitorul parc al centrului HOSPICE.

Alaturi de familia regala, la acest eveniment au mai fost si: ES Martin Harris, Ambasadorul Marii Britanii, Printesa Marina Sturdza, Dl. Graham Perolls,OBE Presedintele fondator, Dl. Alexandru Padureanu, CEO HOSPICE Casa Sperantei, si ES Saad M. Al-Kobaisi, Ambasadorul Qatar.

Prezent la eveniment, ES Martin Harris, Ambasadorul Marii Britanii a tinut sa multumeasca celor prezenti pentru sustinerea fundatiei HOSPICE Casa Sperantei, care a devenit, conform domniei sale, ’’un centru de excelenta pentru intreaga regiune a balcanilor’’.

De asemenea a subliniat importanta acestui proiect pentru Bucuresti si pentru Romania:

’’Noul centru HOSPICE din Bucuresti reprezinta o realizare extraordinara. Va aduce cea mai buna practica si expertiza britanica in ingrijirea paliativa pana in inima capitalei Romaniei. Va fi piesa centrala pentru viitoarea strategie nationala de ingrijire paliativa. Va oferii ingrijire paliativa catre mii de pacienti, indeplinind viziunea fundatiei HOSPICE Casa Sperantei, de a  oferii ingrijire tuturor bolnavilor incurabili din Romania si tarile vecine si de a-i ajuta sa traiasca in demnitate ca membrii respectati si valorosi ai societatii.’’
 
Anual, în România, 5.000 de persoane sunt diagnosticate cu cancer si doar 6% dintre acestea beneficiaza de ingrijiri paliative. Potrivit datelor furnizate de Organizatia Mondiala a Sanatatii, Bucurestiul are nevoie de minim 230 de paturi dedicate exclusiv ingrijirii paliative.
 
Noul centru HOSPICE va fi dotat cu 30 de paturi care vor permite efectuarea a 700 de internari in fiecare an. In plus, centrul va asigura gratuit 8000 de consultatii, 11.000 de vizite la domiciliu si 5000 de intrari in centrul de zi, anual, pentru cei diagnosticati cu boli incurabile.
 

Articole similare

Cum să îți dotezi hotelul sau pensiunea pentru o igienă ideală

comunicat de presa

Recomandări: Filme cu și despre lumea vinului

Cristiana Trifu

La Gymboland, educația este distractivă!

comunicat de presa

Lasă un comentariu