LifeStyle

Expozitia “Uverturi in albastru”

Rodica Sultana isi intituleaza sugestiv expozitia, “Uverturi in albastru”. Acest proiect se doreste a fi un nou inceput pentru creatiile ce vor urma (chiar noi inceputuri, daca ne gandim la pluralul folosit de artista).

Inceputul unui nou mod de abordare a temelor plastice, o trecere dorita de la pictura realist-naturalista catre pictura decorativ-abstracta sau abstract-figurativa. Artista a muncit neincetat abordand noi tehnici ce apartin artei decorative (stilizare, ritm, repetitie, asternerea culorii in aplat s.a.m.d.).

Din discutiile avute cu artista Rodica Sultana si vizionand minunatele sale lucrari va impartasesc acum cateva ganduri si sentimente.

Expozitia “Uverturi in albastru” are ca subiect Natura. Pictorita iubeste diversitatea naturii, de aceea a incercat sa redea farame din ea, farame ce au rezonat cu sufletul sau sensibil. Dincolo de subiect, preocuparile sale au fost legate si de tehnica, si de cromatica. Cel mai mult a intrigat-o si fascinat-o contrastul culorilor albastru si verde, contrast in care verdele devine un cald catalizator al albastrului patrunzator. A stilizat, a distrus si recompus colturi de viata cu o mare bucurie de picta si de a darui trairi interioare.

Privite in ansamblu, cele 14 lucrari ce alcatuiesc acest proiect, marturisesc aceasta dragoste a artistei pentru natura (peisaj terestru sau marin, natura statica, flori).

Lucrari precum “Acvamarina”, “ADN-UL cercului”, “Intimitate”, “Emanatii domestice”, “Eruptii marine” par desprinse de sub lupa microscopului unui savant biolog.

Alte lucrari infatiseaza peisaje ce devin in mod ciudat microcosmosuri inspirate dintr-o realitate aflata la scara mare. Padurile si iezerul par celule marite, iar copacul un microorganism pluricelular. (“Padure albastra”, “Iezerul”, “Copacul”).

Peisajul natural este completat de cel citadin: o ruina ni se dezvaluie treptat in lucrarea “Toamna2”.

Florile devin elemente atat ale unor compozitii abstracte (“Floarea soarelui”), cat si motive ale unor adevarate tapiserii pictate (“Roze in albastru”, “Flori in azur”).

Creatiile artistei Rodica Sultana devin marturii ale unui om aflat in trecere pe Planeta Albastra. Acest om, explorator si observator, ne reinvata o lectie de rezistenta si de sensibilitate.

Va invitam sa va delectati in mijlocul acestor transfigurari personale ale Naturii la Atelierul de Creatie Sultana.”

 

Related posts

SINIAT deschide noi perspective, un nou capitol in istoria companiei

Adina Meyers

Interviu Robin Sharma: “Iubesc publicul din Romania. Atat de pasionat, inteligent, interesat si generos cu mine.”

Adina Meyers

Sfaturi care sa te ajute sa scapi de mirosul neplacut din casa

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe