LifeStyle

APC Romania sarbatoreste 25 de ani alaturi de consumatorii romani

Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania (APC-Romania), organizatie non-guvernamentala de utilitate publica, apolitica si non profit, implineste si sarbatoreste in acest an 25 de ani de la infiintare.

Pentru a evidentia importanta activitatii desfasurate in cei 25 de ani de la infiintare, a colaborarii pe care a avut-o timp de un sfert de secol cu diferiti actori de pe piata din Romania si a impactului in viata consumatorilor, APC Romania a organizat pe 25 februarie 2015 un eveniment aniversar dedicat implinirii a 25 de ani de activitate.

„Cel mai important lucru pe care l-am facut si-l vom face in continuare, este sa le oferim consumatorilor informatia, cunostintele de care au nevoie pentru a lua decizii potrivite cu nevoile lor ori pentru a incerca sa-si rezolve problemele de consum. O facem prin campanii care incearca sa arate unde sunt probleme inca, o facem prin programe de educatie care incearca sa le atraga atentia ca sunt protejati. Exista drepturi, exista protectie, dar schimbarea mentalitatilor nu poate fi opera catorva entitati, ci este un efort comun al tuturor. Nu este usor, dar noi vom fi alaturi de ei, asa cum o facem de 25 de ani” a declarat Conf. Univ. Dr. Stanciu Costel, Presedinte APC Romania din 2001

La eveniment au luat cuvantul Dl. Marius Alexandru Dunca, Presedinte Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor, Dl. Bogdan Chiritoiu, Presedinte Consiliul Concurentei, Dl. Paul Nicolae Petrovan, Prefectul Municipiului Bucuresti.

25 de ani de activitate continua cu apararea drepturilor si intereselor consumatorilor, pentru imbunatatirea nivelului de informare si educare a consumatorilor, dar si pentru crearea si mentinerea unui echilibru intre consumatorii si profesionistii din Romania.

25 de ani in care APC Romania a contribuit la consolidarea miscarii consumatoriste din Romania, la dezvoltarea politicii in domeniul protectiei consumatorilor, prin implicarea organizatiei in adoptarea, la nivel guvernamnetal, a unor decizii favorabile consumatorilor si la imbunatatirea reprezentarii consumatorilor la nivel central si local.

25 de ani in care APC Romania s-a evidentiat ca partener social profesionist si de dialog pentru consumatori, institutiile administratiei publice centrale si locale, pentru organizatiile neguvernamentale nationale si intrenationale, o dovada in acest sens fiind recunoasterea acesteia ca fiind de utilitate publica.

25 de ani in care APC Romania a derulat o serie de proiecte de impact in domenii specifice cum ar fi „Bugetul Familiei”,” Alege!Este dreptul tau”,” Vreau paine curata”,” Internet sigur”, „ Centrul European al Consumatorilor din Romania”, „ Consumator European” si altele.

 

Related posts

Carnivor sau vegetarian?

Adina Meyers

Ayurveda: Ai tenul Vata, Pitta sau Kapha? Află aici!

Adina Meyers

90 de ani de Radio România: concert aniversar la Sala Radio!

Adina Meyers