LifeStyle

Ethnocentric. Colectia MobilaDalin 2015

Colectia 2015 Ethnocentric by MobilaDalin, conceputa de designerul Mihai Grama, readuce in atentia publicului admiratia fata de traditiile populare romanesti, costumele cusute cu modele florale, decorarea caselor cu stergare si obiecte lucrate manual.

Alaturarea dintre broderiile cu modele florale si designul anilor `60 se reflecta in 6 linii noi de produse, prezentate publicului in cadrul celui mai prestigios targ de mobilier din Romania, BIFE SIM.

Produsele din colectia 2015 au fost concepute pornind de la preocuparea pentru utilizarea materialelor cu fibre naturale, a lemnului si a umpluturilor din puf si pene de gasca. Produsele sunt concepute de designerul Mihai Grama, care se afla in al 9-lea an de colaborare cu echipa MobilaDalin.

„Obiectele de mobilier care alcatuiesc colectia 2015 pentru MobilaDalin sunt inspirate din designul de mobilier al anilor 1960 sau 2010, dar inglobeaza si detalii atemporale, modele pe care ni le amintim din casutele bunicilor. Broderiile care imbogatesc vizual canapelele si scaunele din noua colectie, reprezinta nevoia de a reveni la traditiile noastre, de la incondeierea oualor la braurile decorative regasite pe fatada caselor din Bucovina sau Teleorman. Am desenat o variatie de modele de scaune, canapele si mese, pornind de la nevoia de originalitate, vitalitate si frumos in viata noastra de zi cu zi. În viziunea mea, mobilierul trebuie sa fie functional si confortabil. Executat cu atentie la detaliu, din materiale de calitate, alese cu grija”, spune Mihai Grama.

MobilaDalin utilizeaza cele mai moderne stofe pentru canapelele din materiale textile, pentru a asigura durabilitatea produselor in timp, respectiv tehnologia AquaClean, disponibila si in Romania.

AquaClean este o tehnologie moderna prin care se realizeaza protejarea fibrelor din material cu o pelicula moleculara, un strat invizibil care impiedica penetrarea substantelor colorate in interiorul fibrei, previne murdarirea acesteia si asigura o rezistenta ridicata: intre 60.000- 150 .000 cicluri de frecare.

Colectia Ethnocentric by MobilaDalin va fi prezentata in perioada 19-23 Septembrie 2015 la standul companiei MobilaDalin, Pavilion C4-C5, Stand Nr. 07 precum si pe noul site www.mobiladalin.ro.

 

Related posts

Pardoseala PVC, cea mai buna alegere pentru casa ta. Obtine calitatea dorita la cele mai bune preturi

Adina Meyers

Studiu HONEYWELL: peste 70 % dintre romani nu sunt constienti de riscul fatal al monoxidului de carbon

Adina Meyers

Sărituri peste obstacole, cascadorii călare și numere de dresaj la Finala Circuitului Salonul Calului 2016

Adina Meyers