LifeStyle

Embrace the surreal: noi tendințe și inspirație à la Maison&Objet

De aproape zece ani de zile, toamnele mele încep la fel: pe străzile pline de inspirație ale Parisului, care rulează frenetic unul dintre cele mai importante evenimente de design interior, Maison&Objet. Mii de artiști, profesioniști, designeri din întreaga lume își dau întâlnire în cadrul acestui eveniment pentru a celebra arta și frumosul din care și-au făcut o meserie.

La fiecare ediție, Maison&Objet Observatory alege o temă în jurul căreia gravitează întregul eveniment. După o chemare îmbietoare la natură în ianuarie, când deviza târgului suna îndrăzneț “Wild. ReWild Yourself”, suntem martorii unei renașteri neașteptate a suprarealismului în designul interior. E o schimbare de traseu care m-a marcat în mod deosebit.

Tema ediției: House of Games

În “House of Games”, tema acestei ediții, am (re)descoperit spiritul ludic și suprarealismul lui Dali, barocul reinterpretat și inconfundabilul stil dandy. Amenajările prind viață și surprind, în sfârșit, prin influențe fantasy și excentricitate. Un mix-and-match de stiluri și reinterpretări oculte se instalează în interioare, lăsând deoparte minimalismul ultimilor ani. To each his own! Important, în acest sezon, e să știi cum ieși în evidență.

În design interior, ca și în artă, suprarealismul se face simțit prin juxtapuneri ciudate de obiecte și schimbări necongruente de scală. Un plus de dramatism și o doză moderată de maximalism elegant pun stăpânire pe interioare, îndemnând ispititor: Embrace the surreal!

Fetișul obiectelor și neconvenționalul au fost surprinse în fiecare colț de expoziție și-n toate discursurile de pe scenele L’espace Conferences și L’espace Retail. M-am bucurat să o cunosc pe Ilse Crawford, desemnată “M&O Paris Designer of the year, September 2016” și să mă inspir din felul în care a amenajat Designers’ Studio, un spațiu de lucru și networking pentru designerii prezenți la M&O. 

Colecții impresionante de mobilier și accente decorative desprinse parcă din Alice in Wonderland am descoperit la multe standuri, dar mi-au rămas în minte cele mai spectaculoase: Eglidesign, Thierry Laudren, Rory Dobner și Mio International.

Regulile acestui sezon sunt, prin urmare, simple. Se regrupează cărțile, se aruncă zarurile și se scoate la iveală cartea Beautiful Bizarre. Imaginația nu cunoaște limite, iar viitorul sună bine. E despre curaj, spectacol și neconvențional. Embrace the surreal. Decorate your life!

Related posts

Delta Studio sustine asociatia Salvati Dunarea si Delta

Adina Meyers

Festival SFR: VoluntărEști? De filmul românesc „riști” să te îndrăgostești

Adina Meyers

Rasfat de vara dulce si rapid: milkshake sau inghetata

Adina Meyers