Trebuie sa recunoaste – nu toate apartamentele din Romania sunt unele care sa ne puna la dispozitie un spatiu generos. Majoritatea sunt unele de dimensiuni mici sau medii, deci nu putine sunt situatiile in care, daca nu stim cum sa eficientizam la maxim spatiul caselor mici, sa avem dureri de cap de pe urma unei astfel de probleme.

Este cat se poate de evident ca vom fi destul de limitati din punct de vedere al spatiului atunci cand vorbim de apartamentele de 30 si pana la 50 de metri patrati. Nevoia de a avea un spatiu suplimentar la dispozitie se va accentua cu fiecare zi care trece, insa asta doar in situatia in care nu stim cum sa profitam la maxim de pe urma fiecarui centimetru patrat pe care il avem la dispozitie.

In randurile urmatoare vom incerca sa iti oferim cateva sfaturi utile, care sa te ajute sa eficientizezi la maxim spatiul caselor mici, astfel incat sa nu simti nici o multumire de pe urma acestuiu lucru. Vom lua la rand principalele incaperi, pentru ca tie sa iti fie cat mai usor sa pui in aplicare recomandarile noastre.

Incepem cu sufrageria, iar asta pentru ca aceasta este incaperea in care ne petrecem o buna parte din timp. In cadrul spatiilor mici, diferenta este facuta de modul in care stim sa alegem obiectele de mobilier multifunctionale. Este si cazul unei canapele extensibile si care ne pune la dispozitie un spatiu de depozitare ascuns. In acest fel in timpul zilei canapeaua nu va ocupa din spatiul limitat de care dispui, iar seara putem sa il folosim pentru a dormi fara a face compromisuri in ceea ce priveste confortul nostru. La fel de buni sunt si taburetii care vin cu spatii de depozitare bine ascunse.

Trecem la dormitor, iar aici cuvantul care trebuie sa devina litera de lege este organizarea. Fiecare lucru trebuie sa fie la locul lui, astfel incat sa poti gasi cu usurinta ceea ce cauti si sa nu creeze impresia de dezordine, respectiv ca spatiul este unul sufocant. Chiar si atunci cand vorbim de un dormitor foarte mic, recomandam sa fie prezent un dulap care sa fie la fel de inalt precum peretele si care sa ne puna la dispozitie suficient de multe spatii de depozitare pentru hainele noastre. Daca in cazul in care optezi pentru un pat de doua persoane iti va fi destul de limitata mobilitatea atunci te sfatuim sa iti indrepti atentia catre o canapea extensibila ori un pat retractabil.

Bucataria este o alta incapere care ne poate da serioase batai de cap in ceea ce priveste spatiile de depozitare. Aici ideal este sa ne putem misca in voie, deci trebuie sa evitam sa inghesuim multe lucruri care sa ne limiteze mobilitatea sau sa ne stea in cale. Pentru depozitare poti sa te folosesti eficient si de cosuri (in care sa pui oalele sau ustensilele).

In ceea ce priveste baia, aici cel mai des neglijam acel spatiu pe care il avem la dispozitie deasupra vasului de la toaleta. Incearca aici sa montezi un dulap care sa ajunga pana in tavan si vei vedea cat de multe lucruri poti tine in el.

Related posts

O baie mica poate fi transformata intr-o baie mare

Adina Meyers

Lumanari electrice – un accesoriu care nu trebuie sa-ti lipseasca din casa

Adina Meyers

Decor intim pentru intelectuali

Adina Meyers