Tablourile si totemurile realizate de artisii aborigeni sunt extrem de expresive si, in plus, prezinta deseori un design contemporan. Un interior plin de culoare si forme datorate mixului de elemente de decor clasice si vintage cu arta aborigena este locuinta lui Margie West din orasul Darwin.

„Nu am avut nevoie de un designer, background-ul cultural mi-a permis sa realizez – cred eu – un ambient eclectic, coerent si interesant. Am construit un amestec de stiluri, cum de altfel se intalneste in intreaga Australie, in care predomina doua directii distincte: piese de mobilier din esente exotice, din Indonezia sau Thailanda vecine, si influente europene traditionale, avand in vedere ca populatia din aceasta zona este predominant britanica”, ne spune ospitaliera noastra gazda.

Partea interesanta este ca, peste toate acestea, decorul a fost ambientat cu opere de arta valoroase, in special de origine aborigena, pe care Margie le cunoaste bine si le indrageste, mai cu seama ca a fost si curatoarea muzeului din localitate. Este de-a dreptul incredibil cum acestea se potrivesc perfect cu decorul intelectual, care, in intregul sau, emana o puternica energie pozitiva.

Deasupra pianului negru, auster poate fi admirat un totem al cainelui, din lemn dur, exotic, in timp ce in colt sta de paza o Mimi – spirit feminin pozitiv care salasluieste in crapaturile stancilor. Pe perete, in lucrarea denumita sugestiv „Perla sacra”, un labirint ametitor in cautarea echilibrului ideal, Queeny McKenzie solicita privitorul din punct de vedere intelectual. Alaturi, o creatie realizata de Kitty Kantila, „Ritualuri ancestrale”, aduna o multitudine de imagini animaliere simbolice.

Citiți restul articolului pe revistacaminul.ro

Related posts

Casă în Arad, inspirată din arhitectura austriacă

Adina Meyers

De ce e important sa ai la locuinta ta usi electrice

Adina Meyers

Interior luminos, în stil toscan

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe