Atunci când te hotărăști să amenajezi sau să reamenajezi o locuință trebuie sa ții cont și de paleta coloristică pe care o vei utiliza. Fie că este vorba despre pereți, mobilier sau accesorii, culorile sunt importante.

Ele „vorbescˮ despre personalitatea ta și, în același timp, îți pot influența și starea de spirit. Așadar, acest aspect este foarte important pentru a obține un cămin armonios aranjat; un cămin care să îți asigure mereu tot confortul de care tu ai nevoie.

Dacă îți plac foarte multe culori și îți este greu să te decizi, atunci poți opta pentru o combinație inedită – cea dintre gri și galben. Este o alăturare cu care nu vei da niciodată greș, aceasta fiind mereu la modă. Astfel, te vei putea bucura în fiecare zi de o casă în tendințe, indiferent de stilul de decorare ales. Exact, conform specialiștilor, orice abordare în cazul designului interior – fie că este vorba despre unul vintage, modern, contemporan, shabby chic etc. – se potrivește cu folosirea lor.

Cu toate acestea, în ceea ce privește decorarea unei case, foarte multe persoane se feresc de gri. Consideră că este o culoare ternă, sobră, inexpresivă. Dar în combinație cu galben totul se schimbă. Fiecare dintre ele se pun reciproc în valoare. Prin urmare, elementele gri vor oferi o senzație și mai puternică de relaxare, iar cele galbene vor exprima și mai multă bucurie.

În plus, utilizarea griului va da un aer sofisticat oricărei încăperi (living, baie, dormitor, bucătărie etc.) în care se va regăsi. În ceea ce privește galbenul putem adăuga la avantaje capacitatea sa de a „luminaˮ orice spațiu.

În cazul în care ai hotărât să folosești cele două culori, urmează să alegi și modul în care vei realiza acest lucru. Ai două posibilități principale. Prima presupune zugrăvirea pereților încăperilor în gri și achiziționarea elementelor de mobilier și a accesoriilor în nuanțe de galben. Cea de a doua este opusul primei; adică pereții galbeni și restul obiectelor gri. Sau, de ce nu, le poți îmbina. În acest caz trebuie să ai grijă ca întreaga amenajare să nu devină obositoare din punct de vedere vizual.

Dacă îți dorești un plus de eleganță poți apela la un „artificiuˮ, și anume folosirea unor accente de culoare neagră. Fie că este vorba despre un corp de iluminat negru sau de niște boluri negre, scopul urmărit va fi atins.

Iată câteva imagini pentru mai multă inspirație în gri și galben:

Sursă foto: http://es-la.facebook.com/unmillondeideass

 

Related posts

O casa exact ca a bunicilor, dar nou-nouta. Pret final: 10.000 de euro

Adina Meyers

Daikin Emura este recunoscut pentru design remarcabil in cadrul iF Awards

Adina Meyers

Arhitectura pentru caini – cum arata casele construite de arhitecti celebri pentru animalele lor de companie?

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe