LifeStyle

Pensionarea: anii tai de relaxare cu un credit pentru seniori

Cand auzim cuvântul „pensionar”, multi dintre noi avem un sentiment usor descurajant. Am auzit de la parintii nostri, unchi, matusi, vecini, cum responsabilitatile se inmultesc la aceasta varsta si cum trebuie sa avem mai multa grija de noi, ca sa putem avea grija si de ceilalti. Dar cum ramane cu ceea ce ne-am dorit sa facem? Poate ar trebui sa privim pensionarea ca pe o perioada in care putem face tot ce ne-am dorit vreodata, dar nu am avut resursele necesare.

 

Maria s-a trezit, la 64 de ani, cu ganduri pe care nu le-ar fi crezut atat de importante cu 10 ani in urma: cum si-a trait viata pana la aceasta varsta? Oare locuinta cati ani o sa mai reziste? Parca deja incep sa se cojeasca peretii. Dupa atatia ani de munca, parca si-ar dori sa calatoreasca acum, cand are timp. Dar micile placeri pe care nu si le-a facut in 60 de ani? Poate ar fi timpul sa-si taie de pe lista lucruri pe care si-ar fi dorit sa le fi facut mai demult.

Nu toate lucrurile pe care si le-ar dori Maria pot fi cumparate cu bani. Si-ar dori sa aiba copiii mai aproape, nepotii mai aproape si sa aiba grija mai multa de ei. Nepotul ei tocmai a implinit 18 ani, iar ea ar vrea sa poata sa-l ajute sa mearga la facultate, sa plateasca o chirie si sa ajunga unde viseaza.

Pana acum, Maria nu a avut credite si nu stie cum functioneaza. Se teme putin de sistemul bancar, deoarece simte ca nu va intelege toti termenii, poate nu va reusi sa sustina un credit, poate „economiile” se refera la altceva decat crede ea, poate, poate… Insa, nu a incercat pana acum sa stea de vorba cu un reprezentant bancar, ca sa afle cate optiuni are. Spre exemplu, Banca Patria a creat un program de credite pentru pensionari tocmai pentru a raspunde nevoilor sale. 

Perioada pensiei ar trebui sa fie una linistita, iar temerile nu-si au locul in acest scenariu. De aceea, un credit cu dobanda preferentiala ar putea sa-i aduca Mariei linistea pe care o cauta si ocazia sa-si indeplineasca obiectivele. Un depozit in castig ar putea sa-i ofere sansa de a economisi bani si a-si ajuta nepotul sa-si consolideze locuinta. Daca ar primi pensia pe card, ar putea sa calatoreasca, in loc sa stea acasa ca sa astepte postasul, iar la cumparaturi ar putea plati direct cu cardul, fara sa se teama ca nu are destui bani cu ea.

Viata este atat de usoara pe cat ne-o facem noi, iar despre pensionare putem spune acelasi lucru. Fiecare etapa a vietii are frumusetile sale specifice, care vin odata cu varsta, experientele acumulate si felul in care privim tot ceea ce ne inconjoara. Banii nu ar trebui sa fie cel mai important lucru atunci cand ajungem la pensie, insa adevarul este ca existenta lor ne ajuta sa fim mai linistiti si sa-i ajutam pe cei din jur sa faca ce si-au dorit mereu.

Ai muncit mult de-a lungul vietii. Este timpul ca Patria Bank sa faca ceva pentru tine – si sa te ajute sa-ti transformi perioada pensiei in anii tai de relaxare.

 

Related posts

Rețetă rapidă de madelaines

Adina Meyers

MENATWORK un furnizor la 360 grade !

Adina Meyers

Cele mai neobisnuite utilizari ale orezului

Adina Meyers