La construirea casei prezentate s-a utilizat o invelitoare din stuf, consacrata in regiunea Deltei, ceea ce confera un puternic caracter ecologic iar solutiile arhitecturale si de decorare alese pornesc de la aceasta idée.

Casa din  Dunavatul de Jos este situata pe un teren de 3.600 mp, avand acces la drum pe o latura si deschidere la balta, pe o alta. In partea de acces, insorita excesiv in timpul verii, acoperisul coboara pana aproape de pamant (pe aceasta fatada nu exista decat semiarcada accesului), in timp ce toate ferestrele sunt orientate spre privelistea apei dinspre est. Panta terenului a fost bine speculata, rezultand o volumetrie spectaculoasa. La interior se accede la jumatate de nivel (sunt 3 niveluri: parter, etaj si mansarda), coborandu-se la zona de living. Ridicata pe o fundatie de piatra sparta si avand structura din lemn completata de zidarie din caramida, intreaga locuinta se constituie intr-un joc de niveluri si planuri.

Sub o aparenta de volumetrie relativ modesta, inscrisa in regimul traditional, locuinta ofera surpriza unui interior realmente de avangarda: spatii ample, mobilier minim, comunicari libere pe orizontala si verticala, vitrari mari etc. Finisajele, stilul, texturile naturale demonstreaza ca rusticul traditional a fost reinventat rezultand un context contemporan elevat. La parter livingul si bucataria se afla in comunicare deschisa, zonele fiind delimitate printr-o structura de barne verticale, in timp ce zona de sedere este practic una de cocooning, un careu incastrat scufundat la 60 cm fata de nivelul livingului. S-a utilizat o zugraveala patinata iar ca decoratiuni oale de lut, linguri de lemn si tablouri.

Related posts

Amenajarea propriu-zisa a mansardei

Adina Meyers

Miele Constanța, primul magazin propriu din afara Capitalei, vânzări de 250.000 de euro în primul an de la deschidere

Adina Meyers

Mobila de inspiratie Lego

Adina Meyers