Calatorii LifeStyle

Drumeții de vară: Trasee turistice în Țara Făgetului

Denumită Bucovina Banatului, Ţara Făgetului se întinde în zona de est a judeţului Timiş. Dacă întrebăm de zona Făget, primul obiectiv turistic, obiectiv de valoare care este menţionat sunt bisericile de lemn.

Dintre cele 16 biserici, cea de la Crivina de Sus este cea mai veche din Banat. Situată într-o pitorească regiune de contact a dealurilor cu zone montane bogat împădurite şi cu peisaje de o rară frumuseţe, precum şi cu zona întinsă a câmpiei, Țara Făgetului oferă iubitorilor de natură câteva trasee turistice spectaculoase.

Pitoreasca zonă a Făgetului oferă multiple posibilităţi de odihnă şi agrement. Iată câteva trasee turistice, având ca punct de plecare oraşul Făget, îmbietoare atât pentru localnici, cât şi pentru iubitorii de excursii şi drumeţii: FĂGET-MARGINA-COŞAVA-CURTEA-ROMÂNEŞTI-TOMEŞTI-VALEA LUI LIMAN-LUNCANI-RUSCHIŢA.

Acest intinerariu cuprinde o serie de vestigii arheologice din epoci străvechi, monumente feudale şi de arhitectură populară, monumente publice săteşti de lemn : biserici, scoli, primării şi spaţii de odihnă şi agrement.

Trasee turistice în Țara Făgetului

  1. Traseul Complexul turistic Valea lui Liman – Luncani – Valea Topla – Cabana Căpriorul (comuna Nădrag)

Marcaj: triunghi roşu (începe din Luncani)

Distanţa: 14,6 km

Durata: 4,5 ore

Caracteristici şi obiective turistice: traseu uşor pe drum forestier şi potecă de pădure.

Poate fi admirat peisajul pitoresc, Peştera din Cioaca Birtului, relieful parţial carstic din cursul superior al văii Topla, exploatări forestiere şi miniere părăsite.

Posibilităţi de acces: din DN 68A, de la Coşava 13 km pe DJ 684 (asfaltat) până la Valea lui Liman, apoi drum forestier practicabil.

2. Traseul Luncani – Pârâul Mare – Vârful Padeş

Marcaj: bandă galbenă verticală (sau linie roşie orizontală)

Durata: 3 ore

Caracteristici şi obiective turistice: traseu uşor în prima parte şi urcuş accentuat în partea a doua. Diferenţă de nivel de 1070 m; se poate admira pitorescul Pârâului Mare, săpat în stânci dolomitice, frumuseţea peisajului forestier care culminează cu farmecul golului alpin din creasta principală a Padeşului, unde se deschide o privelişte încântătoare a jumătăţii vestice a Masivului Poiana Ruscă şi a regiunii înconjurătoare.

Posibilitate de acces: din DN 68A, de la Coşava 13 km până la Valea lui Liman şi 6 km drum modernizat la Luncani.

Related posts

Fii Chic pe nisip!

Adina Meyers

Sprijinim GRATUIT companiile care se alatura luptei impotriva coronavirusului

Adina Meyers

Valoarea unei opere de arta contemporana se poate tripla in trei ani

Adina Meyers