Solutii Constructive

Dormitor de mansarda: intimitate si confort

La finalul zilelor aglomerate cu sarcini şi responsabilitaţi de toate felurile ne retragem cu toţii in spaţiile private pentru relaxare şi odihna. Dormitoarele de la mansarda reprezinta o alternativa fermecatoare pentru amenajarea spaţiului privat. Pereţii şi ferestrele inclinate, mobilierul adaptat funcţiilor şi designului interior al spaţiului suplimenteaza nota de intimitate.

In ciuda faptului ca incaperile destinate somnului nu par sa necesite prea multa lumina naturala, recomandarea specialiştilor este ca spaţiile vitrate sa fie generoase şi corect amplasate iar aerul sa fie recirculat periodic.  Ferestrele de mansarda indeplinesc aceste cerinţe. De ce? Iata doar cateva motive.

In primul rand, lumina naturala este un factor esenţial pentru un mod de viaţa sanatos. Corpul uman urmeaza indeaproape ciclurile din natura. Un rasarit de soare dimineaţa devreme, lumina clara din zilele innorate, mişcarea norilor atunci cand bate vantul sunt aspecte care ne influenţeaza starea de spirit şi ne racordeaza la mediul natural din jur. Toate acestea ne sunt accesibile daca, contactul cu exteriorul ne este facilitat de ferestrele de mansarda de la primele ore ale zilei. Se poate opta pentru ferestre de mansarda de diferite dimensiuni montate individual sau in combinaţii, iar regula de aur a unui spaţiu interior iluminat natural corect este ca suprafaţa vitrata sa reprezinte minim 10% din cea a podelei incaperii. Daca, la un moment dat, accesul direct al razelor de soare devine deranjant sau este nevoie de controlul total al luminii, ca de exemplu cand vrem sa dormim in timpul zilei, gama bogata de rulouri decorative şi parasolare VELUX in culori şi modele din cele mai variate ajuta la reglarea luminii şi la personalizarea decorului.

In al doilea rand, aerisirea dormitoarelor este esenţiala pentru ca relaxarea sa fie pe deplin benefica organismului. Fantele de aerisire şi clapetele de ventilare integrate in cercevelele ferestrelor VELUX, posibilitatea de deschidere larga a ferestrelor de mansarda sau opţiunea de fixare intr-o poziţie semi-deschisa sunt elemente prin care asiguram un mediu interior sanatos.

Sfat: Cand sunteţi acasa, deschideţi ferestrele la intervale regulate, timp de 5 minute, pentru reimprospatarea rapida a aerului. Cand sunteţi plecaţi, utilizaţi fanta de aerisire sau clapeta de ventilare integrata a ferestrei de mansarda care permite aerisirea continua a camerei, fara deschiderea ferestrei.

Sugestie de produse VELUX recomandate pentru dormitoarele de la mansarda:

·         Fereastra de mansarda VELUX, model GZL (157 euro fara TVA)– fereastra din lemn de pin superior, stratificat, lacuit, care nu işi modifica forma in timp, cu fanta de aerisire integrata prevazuta cu filtru de aer lavabil, cu posibilitate de curaţare a geamului din incapere prin rotirea cercevelei cu 180 de grade.

·         Rulou duo opac VELUX, model DKL-S – este accesoriul ideal pentru dormitoare deoarece asigura un efect de intunecare totala in orice moment al zilei. Este perfect pentru siesta de dupa-amiaza sau pentru noptile scurte de vara.

·         Plasa impotriva insectelor VELUX, model ZIL – este fabricata din material din plasa transparenta. Se monteaza pe conturul finisajului interior al ferestrei de mansarda iar aceasta poate fi deschisa pentru aerisire, cu acţionare uşoara prin glisare pe şine, se poate combina cu toate tipurile de rulouri interioare şi exterioare VELUX.

Pentru exemple de amenajari ale dormitorului la mansarda vizitati si Galeria de rulouri decorative si parasolare disponibila pe velux.ro.

Related posts

Mansarda mereu in tendinte: decoreaza mansarda in culorile viitorului! VELUX lanseaza noua colectie de rulouri 2015

Adina Meyers

Cum sa alegi variatoarele electrice potrivite pentru casa ta?

Adina Meyers

Avantajele acoperisului ceramic Tondach

Adina Meyers